reklama 11C

První body LGCT si odveze z Miami Tops-Alexander

Australská jezdkyně Edwina Tops-Alexander se stala první letošní vítězkou série Longines Global Champions Tour. Body do žebříčku série si připsala v Grand Prix Miami, která se jela v sobotu 9. dubna. Podrobnosti najdete v článku.
10.04.2016 09:29  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

 
Foto: LGCT / Stefano Grasso
 
Edwina Tops-Alexander a její třináctiletá hnědka Lintea Tequila zajely úžasné jízdy, aby získaly prvenství v zahajovacím závodu seriálu LGCT. Konkurence startujících na pozadí nádherné scenérie Miami Beach a k tomu nadšené obecenstvo, to vše dostalo první kolo GCT do varu.
 
Soutěž sledovalo také mnoho významných hostů, jedna z ikon modelingu Elle Macpherson, obchodní magnát a bývalý starosta New Yorku Michael Bloomberg, senátor Marco Rubio nebo raperka Iggy Azalea. Závody se totiž po loňském premiérovém ročníku rychle staly lákadlem pro celebrity, které táhne elegantní pohostinnost a nádherný výhled na oceán.
 
Startovní pole padesáti světových jezdců včetně osmičky jmen z TOP 10 světového FEI žebříčku, to bylo zárukou skvělé podívané. Kurz postavil Uliano Vezzani, a navzdory tomu, že na jezdce čekalo mnoho těžkých míst, dokázalo celkem sedmnáct dvojic překonat první kolo čistě: Bassem Hassan Mohammed (QAT), Jerome Guery (BEL), Doda de Miranda (BRA), Jane Richard Philips (SUI), Emanuele Gaudiano (ITA), John Whitaker (GBR), Jos Verlooy (BEL) a David Will (GER), který po páteční výhře ukázal znovu v jaké je skvělé formě. Právě David Will byl před startem do druhé části nejlepším jezdcem GP. Tuto sestavu doplnil Francouz Kevin Staut, který by nejrychlejší z jezdců s jednou chybou a tradiční osmnáctka, která vždy jde do druhého kola, byla na světě.
 
První absolvoval druhé kolo Kevin Staut na Elky van het Indihof a dokončil bez trestných bodů v čase 59,69 sekund. Christian Ahlmann (GER) s Epleaser van´t Heike se na poslední překážce tak tak dostal z potíží a dokončil dvakrát 160 cm s dvěma nulami. Když pak dojel bez chyb i Šejk Ali bin Khalid Al Thani (QAT) s First Devision, bylo jasné, že diváci uvidí rozeskakování. 
 
Do třetice se k nim přidal Nizozemec Maikel van der Vleuten s VDL Groep Arera C, který zajel příjemnou čistou jízdu. Několik hvězdných dvojic se nedokázalo s druhým parkurem popasovat tak, aby pronikli do rozeskakování. Oblíbený domácí jezdec Kent Farrington přišel o šanci v trojskoku a také další jezdci jako legenda John Whitaker nebo nadějný Jos Verlooy neprošli dál. Po prvním kole vedoucí David Will chyboval dokonce dvakrát.
 
Naopak k velké radosti domácích se pole jezdců do rozeskakování rozrostlo o dvě americká jména McLain Ward a Georgina Bloomberg, ke kterým se přidala Edwina Tops-Alexander, která po celou dobu GP působila, že je skutečně ve skvělé formě.
 
První absolvoval rozeskakování Chrsitian Ahlmann a došel bez chyb v čase 37,38, a jeho gesta po projetí cílem dávala tušit, že se kurz dá zvládnout rychleji. To předvedl Šejk Ali bin Khalid Al Thani, jeho čas byl 37,10, jenže jednou chyboval.
 
Stejné skóre měl Maikel van der Vleuten a také Georgina Bloomberg, která však navzdory čtyřem bodům předvedla skutečně líbivý parkur.
 
McLain Ward nezaváhal, jel chytře a nakonec do té doby vedoucího Ahlmanna předjel s čistým kontem o bezmála dvě sekundy. Jenže poslední vstupovala Edwina Tops-Alexander a její odvážná klisna Lintea Tequila a obě ukázaly, co v nich je. Edwina malou a mrštnou klisnu vedla výborně a její hbitost tím využila na maximum. Když pak projely cílem o téměř sekundu rychleji než Ward, bylo o vítězi jasno.
 
Edwina Tops-Alexander se dostala do čela bodování LGCT 2016 a všichni se již těší na druhé kolo v Mexico City.
 
Výsledky z GP Miami najdete TADY
 
Zdroj: web LGCT



reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE