reklama 11A

Při bariérovém skákání v Ženevě překonáno 210 cm

Program prvního dne CSI5* v Ženevě vyvrcholil ve čtvrtek 8. prosince v pozdních večerních hodinách oblíbeným bariérovým skákáním. Vítězem se stal domácí jezdec Philippe Putallaz, který jediný zdolal bez chyb řadu s posledním skokem vysokým 210 cm!
09.12.2016 13:14  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

Foto: screen CHI Ženeva

Celkem čtrnáct dvojic nastoupilo ve čtvrtek 8. prosince při CSI5* v Ženevě k bariérovému skákání. Základní kolo bylo postaveno na 170 cm a nečinilo koním žádné problémy, stejně jako výška 185 cm při prvním rozeskakování.
 
Přesto se nakonec do v pořadí třetího a zároveň finálního rozeskakování dostaly jen čtyři dvojice. V ten okamžik byla nejvyšší bariéra posledního skoku řady kolmáků na výšce 210 cm.
 
Belgičan Jerome Guery s Garfield de Tiji Des Templiers sice nejvyšší překážku zdolal, chyboval však na jiném skoku. 210 cm nepřekonali Kanaďan Christopher Surbey s koněm Carnaval ani domácí jezdec Niklaus Rutschi na Clearwater. Všichni tak dojeli se 4 trestnými body.
 
Jediným, kdo absolvoval celou řadu čistě, byl Philippe Putallaz (SUI), který pro tuto soutěž sedlal bělouše Vancouvera IV.
 
Dvojice se pokusila překonat i ženevský rekord v bariérovém skákání, což nebylo zdaleka nereálné. Ten má totiž hodnotu 215 cm. Diváci sledovali v naprosté tichosti, jak jezdec překonává bez potíží všechny skoky před posledním nejvyšším kolmákem. Na 215 cm však došlo ke shození, a rekord CHI Ženeva zůstal nepokořen.
 

Výsledky z CSI5* Ženeva najdete ZDE




Štítky: CSIŽenevaskoky
reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE