reklama 11B

Přestupy jezdců a změny týmů v rámci GCL

ikonka

Sezona 2018 je zatím nejvíce soutěživou a dynamickou v rámci mezinárodní týmové soutěže Global Champions League. Pouze 16 týmů z 19 se kvalifikuje do pražského Play Offs. Jak se mění některé složení týmů v průběhu roku? …
29.06.2018 08:44  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

Již jsme se zmiňovali o dvojnásobném stříbrném medailistovi Pederu Fredricsonovi, který doplní tým Prague Lions. Bude tak závodit po boku Anny Kellnerové, Gerco Schrödera, Aleše Opatrného a Nielse Bruynseelse. Tento jezdec si také připsal na konto jedno vítězství při letošní Global Champions Tour. Zvítězil totiž v Grand Prix v Cannes.

Další změny je možné vidět u týmu Paris Panthers. Družstvo je zatím na desáté pozici a novou energii by měl do týmu přinést talentovaný Brazilec Yuri Mansur. Družstvo Paris Panther je dle papírových předpokladů velice silné družstvo, které bohužel ještě před začátkem sezony přišlo o dřívější světovou jedničku Kenta Farrinftona, a to z důvodu zranění. Jezdci Paris Panthers jsou zároveň povzbuzení výsledkem z Estoril, kde zvítězili.

V týmu Scandinavian Vikings se nově představí Mario Stevens. Tým je prozatím na páté pozici a jistě by rád pomýšlel na elitní čtveřici, která bude při pražském Play Offs zvýhodněna. Rovnou by se měli dostat do semifinále.

Novou posilu týmu budou mít také jezdci Chantilly Pegasus. Ti jsou aktuálně až patnáctí a nově v týmu přivítají Carlose Ramireze. Největší ikonou tohoto týmu je francouzský reprezentant Roger Yves Bost. Bodové příděly na čtrnácté až sedmnácté pozici jsou však minimální a prozatímní umístění týmu Chantilly Pegasus jezdcům nezaručuje kvalifikaci do prosincového Super Cupu.

Na jednotlivé týmy je vyvíjen tlak, aby zvládli strategicky rozložit síly, a to i vzhledem k rozmanitým kolbištím, které na jezdce při sérii Global Champions čekají. Například nyní závod v Monaku ukáže, kdo z týmů umí závodit v nejvíce kompaktním kolbišti v rámci letošní série.

V letošním roce je soupeření týmů o to intenzivnější, neboť se nejlepší šestnáctka utká v prosincovém Prague Play Offs. V takzvaném GCL Super Cupu se jezdci představí ve čtvrtfinále, semifinále a poté finále. Čtvrtfinále bude otevřeno pro 12 týmů, které se umístí na páté až šestnácté pozici v žebříčku.

Zároveň se jedná o jedinou halovou akci v rámci Global Champions.

 

Další informace o jednotlivých týmech naleznete ZDE.

Zdroj: Tisková zpráva GCL

Foto: Stefano Grasso

 




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE