reklama 11C

Přeprava čtyřspřeží pro koňskou olympiádu v USA

ikonka

V září proběhnou v americkém Mill Springs v Severní Karolíně Světové jezdecké hry. Na šampionát v zámoří poprvé vyráží i česká reprezentace. Logistiku vybavení českého týmu pro akci zajišťuje logistická společnost DB Schenker…
07.08.2018 19:19  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

Na začátku druhého srpnového týdne proběhla v Národním hřebčínu v Kladrubech nad Labem neobvyklá událost – nakládka kompletního vybavení pro čtyřspřeží do námořního kontejneru pro cestu do USA. Specialisté z DB Schenker zde odborně naložili drezurní kočár, maratonový kočár, postroje pro drezuru, postroje pro maraton a další vybavení jako deky, chrániče na nohy, pomůcky do stáje nebo osobní vybavení jezdců.

„Po nakládce přímo v areálu hřebčína v Kladrubech zamířil kontejner na kamionu do překladiště v Uhříněvsi, kde se přeloží na vlak a poputuje do německého přístavu Bremerhaven. Velkou kontejnerovou lodí poté urazí největší část své cesty, po více než 7 tisíci kilometrech a třech týdnech přistane zásilka v americkém přístavu Charleston v Jižní Karolíně. V poslední etapě se kamionem dostane do Tryon International Equestrian Center v Mill Springs,“ upřesnil Martin Bacílek z logistické společnosti DB Schenker, která přepravu vybavení pro českou výpravu zajišťuje při cestě tam i zpět.

„Naše čtyřspřeží se ve Spojených státech představí poprvé. Když závodíte daleko od domova, potřebujete kvalitní zázemí. A pokud chcete ještě k tomu zvítězit, všechno musí stoprocentně klapnout. DB Schenker jsme si vybrali pro jeho komplexní a profesionální řešení našeho požadavku na přepravu a zároveň velmi přátelské jednání,“ doplnil Jaroslav Pavel z České jezdecké federace. Pětice starokladrubských koní s reprezentačním jezdcem se pak na místo konání dopraví letecky.

Všechny jezdecké disciplíny mají každý rok svá mistrovství světa jednotlivě. Při World Equestrian Games, které se konají jednou za čtyři roky, probíhají soutěže všech jezdeckých disciplín na jednom místě. Česká jezdecká federace pro letošní rok vysílá reprezentanty ve čtyřech disciplínách: skoky, para-drezura, voltiž a spřežení. „V disciplíně spřežení bude Českou republiku reprezentovat Jiří Nesvačil ml. z Národního hřebčína Kladruby nad Labem. V kategorii se o mistrovský titul utká s nejméně další dvacítkou nejlepších jezdců z celého světa,“ říká ředitel Národního hřebčína Kladruby nad Labem Jiří Machek. Letošní ročník Světových jezdeckých her proběhne od 10. do 24. září ve 12 arénách na 1 600 akrech v novém mezinárodním jezdeckém závodišti Tryon. Organizátoři očekávají návštěvu až půl milionu diváků.

Zdroj: tisková zpráva DB Schenker




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE