reklama 11B

Pražský zimní favorit 2016 ve Velké Chuchli

Sezona 2016 v Conseq Parku Velká Chuchle finišuje, v neděli se uskuteční její předposlední kapitola. Hlavním bodem programu je novinkový Pražský zimní favorit, dostih pro dvouleté koně na 1800 metrů o 100 tisíc korun...
12.10.2016 15:08  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12D

 
...jenž je zamýšlen jako platforma pro ty dostihové juniory, kterým by v příští sezóně měly vyhovovat právě delší distance. Celkem se uskuteční osm dostihů, z nichž dva jsou vypsány pro dvouleté koně a další šestici tvoří sázkařsky zajímavé handicapy. Na startovních listinách je 86 koní a 22 jezdců, úvodní dostih startuje ve 13 hodin, areál Conseq Parku bude otevřen od 11 hodin.
 

Naděje do příštího Derby?

Do nejdelšího sezónního dostihu pro zvítězivší dvouleté koně nastoupí celkem devět kandidátů. Po těsném triumfu ze zářijového karlovarského debutu bude mít hodně příznivců Black Canyon (ž. Foret, tr. Lisek, DS Pegas), jehož stáji se letos speciálně s nejmladším ročníkem daří (pět dvouletých už vyhrálo, šestému posledně triumf unikl pouze o hlavu). Třetím místem ve stejném dostihu zahájil kariéru Silver Ball (ž. Murzabajev, tr. Šavujev, stáj Valentin Bukhtoyarov), oba disponují velmi solidními původy, prvně jmenovaný je synem světově nejvýše hodnoceného koně sezóny 2007 Mandura a trojnásobné vítězky ve Francii Bhaylany, druhý pak členem premiérového ročníku osminásobného vítěze, který dokázal na úrovni Gr.1 triumfovat ve dvou i v pěti letech, Rio De La Plata a prvním potomkem ve Francii čtyřnásobně vítězné Galileovy dcery Bell Su River.
 
Vítězství již mají na svých kontech další tři aktéři, vesměs čeští odchovanci: červnovou premiéru tu vyhrál syn vítězky Deylova memoriálu 2010 Mikrop Fong Mikrop Nice (ž. Mach, tr. Juránek, Rabbit Trhový Štěpánov), před měsícem ve Slušovicích triumfoval jeho stájový kolega Riverton (ž. Laube, i bílo-zeleným se letos daří s dvouletými, z dvanácti již vyběhnuvších jich dokázala zvítězit rovná polovina) a poslední srpnovou neděli tu v seriálu Fitmin Cup upoutal jistým plným zásahem syn devítinásobného vítěze, Koně roku 2008 Blue Corala Darien (ž. Rája, tr. Bartoš, stáj Licehamr-Bartoš).
 
Jedinou klisnou v poli bude polosestra jedničkového překážkového vítěze Loraina a vloni dvakrát klasicky umístěného Lorpena Lodgia Rock (ž. Korečková, tr. Myšková, Stáj Jeso), která svůj první honorář získala na pražské dráze v polovině září za třetí místo mezi nezvítězivšími, jediným debutantem pak je syn desetinásobného vítěze z Anglie, Francie a Itálie (včetně čtyř Gr.1), velmi dobrého plemeníka (jehož nejúspěšnějším synem je také čtyřnásobný Gr.1 vítěz Meandre) Slicklyho Guillotine Shave (ž. Verner, tr. Urbánek, stáj Lokotrans).
 
Scrapper (ž. Havelková, tr. Mimra, stáj MANEKO) v obou dosavadních startech mezi nezvítězivšími obsadil devátou příčku, Taran (ž. Zatloukal, tr. Koplík, stáj LOKOTRANS Slovakia CZ) sice při svém debutu také, avšak jednalo se o náročnou premiéru v Karpatské ceně, tedy nejvýznamnějším dostihu bratislavského kalendáře pro dvouleté koně.
 

Další dostihový program:

13.00 – Cena EBF (III. k., 1200 m): mezi devítkou nezvítězivších dvouletých je i stříbrná z bratislavské Ceny Muscatita Mayda, dobrý zářijový debut předvedla Chica Querida.
 
13.30 – Memoriál Josefa Šacha (hdcp V. k., 1200 m): ve sprinterském handicapu nejnižší kategorie vybojují odvetu za první říjnovou neděli Svitava, Raylene a žokejsky posílený Aristoteles.
 
14.00 – Memoriál Františka Huleše (hdcp IV. k., 1200 m): o třídu výše se tříletý Gold of Gibraltar pokusí zopakovat karlovarský triumf z poslední zářijové středy, musí však zvládnout vyšší zátěž.
 
15.00 – Cena Autodopravy František Vlk (hdcp III. k., 1800 m): na střední trati se utkají vítězové z rámcových dostihů Evropského poháru žokejů Winner Stars a Singapore Spice, který bude atakovat již čtvrtý triumf v řadě.
 
15.30 – Cena Hřiště 8D (hdcp IV. k., 1600 m): mezi čtrnácti účastníky prvního z mílových handicapů nemusí být bez šancí nepříliš zatížená pětiletá Barika, jež v polovině září dosáhla premiérového životního vítězství.
 
16.00 – Cena Fondu ohrožených dětí (hdcp V. k., 1600 m): čtyřletá Phillipina se umístila ve všech pěti vystoupeních od poloviny června, přičemž před dvěma týdny podlehla pouze o krátkou hlavu, a má ambice získat první kariérní triumf.
 
16.30 – Cena Klokánků (hdcp IV. k., 2400 m): vytrvalecký handicap na závěr dne je velmi vyrovnaný, své minulé starty vyhráli Mizuri, Wellgetta, Roony a Polyante, další půltucet aktérů pak posledně vybojoval dotovaná umístění.



reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE