reklama 11D

Pražský Orion hostil mistrovství ČR v paravoltiži

Ve dnech 7. - 8. října se v TJ JO Orion Praha konalo mistrovství České republiky, a to v para disciplíně voltiž. Jezdci se představili celkem v osmi mistrovských soutěžích, které byly určeny jak pro dvojice, tak páry, a nechyběla ani soutěž skupin.
09.10.2017 16:24  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

V kategoriích zdravotní oslabení (ZO) a lehký hendikep (LH) bojovali ženy a muži dohromady. V rámci ZO se po dobrých výkonech radovala nakonec z první příčky Johana Brodská, která cvičila na koni Šibal. V povinné sestavě sice předvedla druhý nejlepší výkon, výborné dvě volné jízdy jí však vynesly prvenství. V kategorii LH si suverénně dojela pro vítězství Tereza Chmelařová, která jako jediná dosáhla v průměru na známku vyšší než je osm bodů. Za vydařené jízdy totiž obdržela 8,24 bodů.

V kategorii jezdců s mentálním hendikepem (MH) startovali ženy a muži zvlášť. Nejlepší výkon předvedla Hana Šimečková na koni Kenya 1 (7,36 bodů) a Štěpán Švarc s koněm Lugano 2 (7,72 bodů). Další kategorií byl tělesný hendikep (TH), kde naopak hrál roli stupeň postižení a jezdci byli rozděleni dle něj do dvou skupin (1,2).  Mezi jezdci TH1 se nejvíce dařilo Veronice Písaříkové s koněm Lugano 2, která zvítězila se solidním náskokem a se známkou 7,68 bodů. V kategorii TH2 si pak pro zlato dojel Sebastián Lodin, který se představil na koni Druh. Tento jezdec si připsal na konto 6,65 bodů.

V kategorii dvojic nenašli přemožitele Veronika Písaříková a Štěpán Švarc, kteří dokončili mistrovskou soutěž s vysokým hodnocením 8,90 bodů. Mezi skupinami pak dominovali zástupci JK Počin Dolní Počernice, a to taktéž se známkou nad 8 bodů (8,46 bodů).

Kompletní výsledky naleznete v záznamu závodů, viz odkaz níže.  




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE