reklama 11D

Prague PlayOffs zve do O2 areny na show plnou koní

ikonka

Unikátní zábavný umělecký program zpestří galashow světového parkuru Prague PlayOffs 2018, která se uskuteční od 13. do 16. prosince v O2 areně. K vidění bude mj. světově uznávaná volná drezura koní Jeana-Françoise Pignona!
09.10.2018 14:07  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12A

Kromě vrcholné soutěže, jíž vygraduje celoroční seriál Global Champions League a Longines Global Champions Tour, se pro Prahu chystá série exkluzivních vystoupení, v nichž se představí světově uznávaná volná drezura koní Jeana-Françoise Pignona, Cirk La Putyka nebo skupina skokanů přes překážky Horsemen.
 
O2 arenu v prosinci rozzáří šestnáct nejlepších týmů a šestnáct nejlepších parkurových jezdců světa v rámci Global Champions Prague PlayOffs 2018 - mezi elitou nebude chybět ani domácí tým Prague Lions, který si 3. místem ze zatím posledního závodu seriálu Longines Global Champions League v Římě pojistil účast na akci s dotací 12 milionů eur.
 
Zajímavou podívanou však nabídne i zábavná umělecká show. K vidění bude celkem čtyřikrát – v pátek mezi hlavními soutěžemi, v sobotním dopoledním programu, který bude zaměřen speciálně na rodiny s dětmi, a dále pak v sobotu večer a v neděli. Pokaždé bude pro diváky připravený bohatý hodinový program. Představí se v něm Jean-François Pignon s volnou drezurou camargských koní nebo skupina Horsemen, soubor Cirk La Putyka a dojde také na exhibiční závod čtyřspřeží starokladrubských koní. „Zábavný program pro Prague PlayOffs připravujeme pro diváky každého věku. Bude to originální show, oslava mimořádných výkonů lidí i koní, která doplní sportovní klání. Kromě vystoupení jednotlivých umělců bude celá akce doprovázena velkým množstvím různých audiovizuálních uměleckých vstupů včetně velkolepého čtvrtečního zahájení s představením všech týmů nebo velmi energických zahajovacích a vyhlašovacích ceremoniálů hlavních soutěží,“ říká Jan Andrlík, předseda organizačního výboru. Režiséry celého programu jsou Martin Zahálka a Michal Caban.
 
Nejvíce jsou organizátoři pyšní na to, že do Prahy přivábili francouzského drezurního mága Jeana-Françoise Pignona. V Česku se představí poprvé od roku 2007 a předvede volnou drezuru camargských koní. Svoboda vyjádřená tancem s koňmi bude poselstvím jeho show s názvem Odpuštění. Pignonovi prý stačí hodina k tomu, aby si našel cestu k jakémukoliv koni, protože tento Francouz umí, co nikdo jiný – „mluvit koňskou řečí”. Díky tomu dokáže tucet koní, se kterými zpravidla vystupuje, přimět k válení sudů, jindy si před ním kleknou, nebo si lehnou na záda, nechají se hladit po břiše a u toho (se) řehtají. „Tyhle okamžiky mě nikdy nepřestanou okouzlovat,“ tvrdí.
 
„Na prosincové vystoupení v O2 areně se připravuje také divadelní soubor Cirk La Putyka, který předvede několikrát své představení,“ připomíná Andrlík. Cirk La Putyka, založený před devíti lety, je nejlepší cirkusovou společností v tuzemsku a padesátka jejích členů včetně hudebníků, herců, akrobatů a tanečníků fascinuje svými kaskadérskými kousky. „Snažíme se smazat hranice mezi akrobacií, divadlem, tancem, loutkářstvím, koncertem a sportem,“ naznačuje filozofii souboru jeho umělecký ředitel Rostislav Novák.
 
V Prague PlayOffs 2018 půjde o vrcholné výkony koní i jejich jezdců a o něco podobného se snaží také skokani na dvou nohách. Skupina Horsemen vystoupí na českém území poprvé a každý den mezi soutěžemi předvede street parkur přes koňské překážky. Za skupinou stojí chlapík s přezdívkou Mateo, který sám kdysi v parkuru v sedle soutěžil. Pak ale založil školu skoku, kde nyní vede osmnáct žáků z dvanácti zemí, jež spojuje stejná vášeň. A skvělé atletické výkony. „Nejdřív jsem napodoboval svého koně, ale nakonec jsem se s ním ztotožnil,“ říká. „Opravdu se cítím jako parťák svého koně.“
 
Diváci si přijdou na své i při unikátním závodu čtyřspřeží, v němž se předvedou také čtyřspřeží z Národního hřebčína v Kladrubech nad Labem. V akci nebude chybět šestinásobný mistr republiky ve dvojspřeží a čtyřspřeží Josef Hrouda a pětinásobný republikový šampion Jiří Nesvačil ml. 
 
V sobotním dopoledním programu, který je věnován zejména rodinám s dětmi, se pak představí čeští reprezentanti v psí agility, české reprezentační družstvo ve voltiži neboli akrobacii na koních, své místo bude mít pony show a další účinkující.
 
Program zábavné show v průběhu Prague PlayOffs 2018
Pátek 14. 12.: 17.50 – 18.50 hod.
Sobota 15. 12.: 12.00 – 13.00 hod. a 17.50 – 18.50 hod.
Neděle 16. 12.: 17.00 – 18.00 hod.
 
Největší akce světové série v parkurovém skákání – Global Champions Prague PlayOffs 2018 – se uskuteční v Praze. Premiéra prestižní soutěže za účasti elitních jezdců a koní světa bude v O2 areně od 13. do 16. prosince letošního roku. Jejím organizátorem je Czech Equestrian Team.
 
Vstupenky na galashow světového parkuru jsou v prodeji v síti Ticketportal.cz. Odkaz na stránku on-line předprodeje najdete na adrese www.pragueplayoffs.com.
 
Foto Renáta Kolářová



reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE