reklama 11D

Prague Lions zvítězili v GCL 2018 na Miami Beach

ikonka

České jezdectví se raduje z historického úspěchu! Tým Prague Lions zvítězil v druhém kole prestižní světové série Global Chamions League, které se uskutečnilo na Miami Beach. Velkou zásluhu na tom má Anna Kellnerová, která s Classicem nechybovala!…
08.04.2018 05:17  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

To, že družstvo Prague Lions má šanci dostáhnout na skvělý výsledek bylo jasné již po čtvrteční první části této soutěže, v níž startuje absolutní světová špička v parkurovém skákání. Anna Kellnerová v sedle Classica inkasovala pouze jeden trestný bod za překročení času a její týmový kolega – Nizozemec Gerco Schröder s koněm Glock´s London – obdržel penalizaci pěti trestnými body za jednu shozenou překážku a za čas. I tak to stačilo na průběžnou třetí pozici, přičemž rozdíly mezi potenciálními medailisty nebyly velké. 
 
Sobotní kolo bylo stejně jako to čtvrteční extrémně náročné a chyby velmi rychle přibývaly. Největší vzestup zaznamenali jezdci celku Valkenswaard United, kteří k 9 bodům přidali pouze jeden jediný a ujali se vedení. To si drželi až do startu Pražských lvů. Nejprve odstartovala Anna Kellnerová s Classicem a dokončila opět pouze s drobnou penalizací za čas. Stejný výsledek si následně připsal i Gerco Schröder s Glock´s Londonem. 
 
S osmibodovým skóre tak Prague Lions získali pozici lídra závodu na svoji stranu. Zbývalo už jen čekat, jak si s nástrahami kurzu poradí dva poslední týmy. Christian Ahlmann s Ailinou reprezentující Scandinavian Vikings chyboval dvakrát a se stupni vítězů se Vikingové mohli rozloučit bez ohledu na výsledek Leopolda van Astena s VDL Greop Miss Untouchable. Za Monaco Aces nastoupil nejprve Jérome Guery s koněm Garfield de Tiji des Templiers. Zvolil pomalejší tempo tzv. na jistotu, ale nechyboval a časová penalizace dvěma trestnými body by pořád na vítězství stačila. Jeho kolega Julien Epaillard na koni Safari d Auge ovšem třikrát chyboval, a to znamenalo jediné – Prague Lions zvítězili a Monaco Aces se propadli na třetí řádek výsledkové listiny za Valkenswaard United. 
 
„Je to úplně úžasné. Nemohu říci, že to nikdo nečekal, ale skončit na pódiu, a ještě k tomu vyhrát, to je něco naprosto neuvěřitelného,“ komentovala výsledek Prague Lions krátce po soutěži Anna Kellnerová. Co je však neméně důležité, Pražští lvi se díky prvenství na Miami Beach posunuli z 9. příčky po úvodním mítinku v Mexico City na průběžné 2. místo s tříbodovou ztrátou na vedoucí Valkenswaard United. 
 
Třetí zastávkou Global Champions bude ve dnech 20. až 22. dubna čínská Šanghaj, kde Annu Kellnerovou doplní v pražském celku další Čech Aleš Opatrný a v neposlední řadě Belgičan Niels Bruynseels, který je velmi vysoko postaveným jezdcem v žebříčku Mezinárodní jezdecké federace. Prague Lions tak jistě budou chtít navázat na americký úspěch a nekompromisně jít za kvalifikací do Prague PlayOffs, kterým prestižní parkurová série Global Champions vyvrcholí v polovině prosince v pražské O2 areně. Jezdci a koně tam budou při galashow světového parkuru bojovat o rekordní souhrnnou dotaci soutěží ve výši téměř 12 milionů eur! 
 
Podrobnosti o Global Champions najdete na adrese www.gcglobalchampions.com, více o Prague PlayOffs se dozvíte na webu www.pragueplayoffs.com.



reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE