reklama 11A

Prague Lions zahájili GCL v Chantilly 9. místem

ikonka

V pátek 13. července odstartoval v zámeckém areálu Chantilly nedaleko Paříže jedenáctý závod týmové soutěže Global Champions League. Úvod dvoukolové soutěže, která vyvrcholí v sobotu odpoledne, byl velmi vyrovnaný. Prague Lions jej dokončili devátí.
13.07.2018 18:30  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

 
Výsledky většiny z 19 družstev jsou však velmi vyrovnané, a tak nic není rozhodnuto. Jen tři celky mají na bodovém kontě nulu, čtvrtý v pořadí inkasoval jeden trestný bod a následuje hned osm družstev se 4 trestnými body za jednu chybu. Mezi nimi jsou i Prague Lions. 
 
Za Pražské lvy nastoupil nejprve Gerco Schröder s patnáctiletým běloušem Glock´s Cognac Champblanc. Náročný kurz s překážkami vysokými do 155 centimetrů, jenž připravil stavitel Uliano Vezzani, překonal zcela precizně a nepřipsal si žádnou penalizaci. Niels Bruynseels v sedle desetileté klisny Lady Cracotte se jednomu shození neubránil. Čas měl však velmi slušný, a i díky tomu se tým umístil na 9. příčce průběžného pořadí. 
 
Před sobotním vyvrcholením soutěže Global Champions League je zatím vše zcela otevřené, neboť kterýkoliv z dvanácti týmů s výsledkem do jedné chyby má šanci vybojovat některou z medailových pozic. Nejblíže jim jsou samozřejmě ti, kteří mají tzv. čistý štít a nejsou zatíženi žádnými trestnými body. Aktuálně vedou London Knights před Valkenswaard United a Miami Celtics. Bezchybní byli ještě St. Tropez Pirates, ovšem drobné překročení časového limitu při jedné z jízd pro ně znamenalo jeden bod. 
 
Ligové klání vyvrcholí v sobotu od 14.15 hodin na parkuru do 160 centimetrů. London Knights se budou snažit si pojistit pozici lídra v žebříčku. Pořadí se může hodně zamíchat mezi družstvy na třetím až šestém místě, neboť mají mezi sebou maximálně tříbodový rozdíl, a tudíž jakékoliv umístění bude hrát výraznou roli. Prague Lions se mohou pokusit dostat zpět do elitní desítky, k čemuž jim chybí pouhé čtyři body, které ztrácí na St. Tropez Pirates. V sedmibodovém dosahu jsou ještě Berlin Eagles figurující na 9. řádku týmové tabulky. 
 
V sobotu se v Chantilly bude bojovat nejen o pořadí mezi družstvy, ale také o kvalifikaci a následně od 17.45 hodin o co nejlepší umístění v Longiens Grand Prix Chantilly. Její vítěz se totiž stane součástí elitní sestavy jezdců postupujících do Super Grand Prix konané v rámci galashow světového parkuru Prague PlayOffs v pražské O2 areně. Ta proběhne od 13. do 16. prosince.
 
Další podrobnosti najdete na stránkách www.globalchampionstour.com/events/2018/chantilly. Více informací o Prague PlayOffs se dozvíte na adrese www.pragueplayoffs.com.
 
Foto David Horváth / CET



reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE