reklama 11B

Prague Lions při GCL v Londýně začali 12. místem

ikonka

V pátek 3. srpna odstartoval v Londýně 13. mítink prestižní parkurové série Global Champions 2018. V úvodní části dvoukolové týmové soutěže obsadili členové Prague Lions Peder Fredriscon a Niels Bruynseels 12. místo.
03.08.2018 20:55  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

 
Jako první z Pražských lvů nastoupil do kolbiště, které vyrostlo v areálu Royal Hospital v Chelsea, švédský jezdec Peder Fredriscon na desetiletém hřebci Hanssonovi WL. Náročným kurzem s výškou překážek do 155 centimetrů prošel bez jediného zaváhání a ve velmi dobrém čase. Na jeho výkon však nedokázal navázat jeho kolega Niels Bruynseels z Belgie startující na devítiletém valachovi jménem Delux van T & L. Tomu bohužel nevyšel vstup do páté překážky. Tou byla dvojkombinace a na obou jejích skocích chyboval. Zatížení 8 trestnými body za dvě shození zařadil pražský celek na 12. řádek výsledkové listiny. 
 
Stejné bodové skóre mají i jedenáctí Monaco Aces a třináctí Montreal Diamonds. Dva celky inkasovaly po 5 trestných bodech, další tři pak o bod méně. Penalizaci pouhými 2 trestnými body za překročení časového limitu mají na 5. pozici St. Tropez Pirates. Čtyři družstva vstoupí do sobotního vyvrcholení soutěže s čistým štítem. Jsou jimi favorizovaní London Knights, kteří díky nejnižšímu součtu časů vedou, dále pak Cannes Stars, Miami Celtics a Berlin Eagles. 
 
Druhé kolo 13. pokračování Global Champions League odstartuje v sobotu ve 14.30 hodin. Od 18.15 hodin pak na něj naváže Longines Global Champions Tour Grand Prix Londýna, do níž postoupí 35 nejlepších dvojic z předešlé kvalifikace. Kromě Pedera Fredriscona a Nielse Bruynseelse budou moci držet palce fanoušci Prague Lions i Anně Kellnerové. Té se v pátek dařilo během zahajovací rámcové soutěže s výškou překážek do 145 centimetrů, v níž vybojovala v sedle dvanáctiletého valacha Balguera výborné 6. místo. 
 
Další podrobnosti najdete na adrese www.globalchampionstour.com/events/2018/london.
 
Foto David Horváth / CET



reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE