reklama 11A

Prague Lions potřetí za sebou desátí v GCL

ikonka

Stejně jako ve francouzském Chantilly a v německém Berlíně skončil tým Prague Lions ve 13. kole parkurové série Global Champions League, které se uskutečnilo první srpnový víkend v Londýně, na 10. místě. V průběžném hodnocení zůstává jedenáctý…
04.08.2018 17:51  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

 
První část dvoukolové soutěže reprezentovali Pražské lvy Švéd Peder Fredriscon a Belgičan Niels Bruynseels. Zatímco Fredriscon na desetiletém hřebci Hanssonovi WL překonal všechny překážky s výškou do 155 centimetrů bez penalizace, Bruynseels startující na devítiletém valachovi jménem Delux van T & L dvakrát chyboval. Do sobotní zkoušky, při níž dosahoval parkur až 160 centimetrů, tak nastupoval celek v obměněném složení z průběžné 12. pozice. 
 
Niels Bruynseels v tentokrát sedlal desetiletou klisnu Lady Cracotte pouze v rámci části určené jednotlivcům, kteří se na stejném kurzu pokoušeli kvalifikovat do následující Longines Global Champions Tour Grand Prix Londýna. Přestože na jedné z překážek udělal chybu, díky rychlému času se mezi nejlepších 35 dvojic postupujících do Velké ceny probojoval. 
 
Za Prague Lions odstartovala nejprve Anna Kellnerová s desetiletým valachem Silverstonem G. Celým kurzem prošla velmi pěkně, pouze s jednou lehkou chybou na úvodní části trojkombinace, jež následovala krátce po předešlé překážce postavené v distanci na čtyři cvalové skoky. Její kolega Peder Fredricson se tentokrát představil s dvanáctiletým valachem H&M All In. Stejně jako s Hanssonem ani jednou nezaváhal a dovezl do cíle nulu. V součtu tak Pražští lvi nasbírali 12 trestných bodů a s časovým součtem 160,01 sekundy obsadili 10. řádek výsledkové listiny. Anna Kellnerová i Peder Fredricson v individuálním hodnocení skončili do 35. pozice zajišťující postup do Grand Prix.
 
Stejné bodové skóre v londýnské Global Champions League měli i devátí Valkenswaard United a osmí Madrid in Motion, ale ti byli zhruba o sekundu rychlejší, což jim zajistilo lepší umístění. Dvě družstva – Montreal Diamonds a Berlin Eagles – si zapsala 8 trestných bodů, které je zařadily na 6., resp. 7. místo. Pátí dokončili se 7 body St. Tropez Pirates a o dva body méně měli čtvrtí Rome Gladiators. Shanghai Swans si nesly čtyřbodové zatížení z pateční části soutěže, ale v sobotu již nechybovaly a zůstaly ve vedení i po výkonu Miami Celtics, na jejichž kontě přibyla stejná bodová zátěž po sobotním klání. Jejich jízdy navíc byly o něco pomalejší. 
 
Z vítězství se radovali letos již počtvrté London Knights. Poprvé se navíc v tomto ročníku stalo, že nějaký celek vyhrál při svém domovském závodu. V průběžném hodnocení mají rytíři z Londýna neuvěřitelných 299 bodů zajišťující pozici lídra i pro další kola. Druzí Valkenswaard United totiž nasbírali jen 261 bodů a lehce přes 200 bodů mají už pouze Miami Celtics a Shanghai Swans. Prague Lions jsou jedenáctí se 161 body.
 
 
Foto David Horváth / CET



reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE