reklama 11D

Prague Lions po půlce série GCL 2018 stále v TOP10

ikonka

Družstvo Prague Lions si v osmém kole prestižní parkurové série Global Champions League 2018, které se uskutečnilo v portugalském letovisku Cascais (Estoril), připsalo 7 bodů za 15. místo a po polovině seriálu se drží mezi 19 celky na 9. příčce…
16.06.2018 22:28  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

 

 
Celkem mají Pražští lvi 103 bodů, což je jen o bod méně, než doposud nasbírali osmí St. Tropez Pirates. Od sedmé příčky je aktuálně dělí 4 body. Malé rozestupy jsou ovšem i na začátku druhé desítky týmů, což nasvědčuje tomu, že i při dalších mítincích fanoušku parkurového skákání čeká napínavá podívaná v boji o kvalifikaci do Super Cupu v rámci velkého finále při Prague PlayOffs, které bude za půl roku hostit vysočanská O2 arena. 
 
Pražský tým reprezentovali v Cascais Gerco Schröder na 11letém hřebci Glock´s Lausejunge a Aleš Opatrný s 13letým valachem VDL Fakirem. Ze čtvrteční části dvoukolové soutěže si nesli zatížení 13 trestnými body po dvou chybách Opatrného a jednom shození v kombinaci s lehkou penalizací za čas v případě Gerca Schrödera. Do sobotního vyvrcholení osmého dílu Global Champions League na výšce 160 centimetrů nastoupil nejprve Nizozemec Schröder. Dvě třetiny kurzu si vedl naprosto skvěle, až do devátého skoku, který se nelíbil jeho koňskému svěřenci a absolvoval jej až napodruhé. Na posledním skoku smolně chyboval, což v důsledku znamenalo 10 trestných bodů. Aleš Opatrný na VDL Fakirovi dokázal všechny překážky překonat bez penalizace a u 23bodového zatížení tak již zůstalo, stejně jako u 15. řádku výsledkové listiny, který Prague Lions obsadili již po čtvrtečním týmovém klání. 
 
V portugalském Cascais vyhráli závod GCL Paris Panthers se 4 trestnými body. Stejné skóre měli i Scandinavian Vikings, ale vyšší součet časů o necelé tři sekundy je odsunul na druhý stupínek. Nejrychlejší byli London Knights, ale 8 trestných bodů za dvě chyby tentokrát přisoudilo tomuto průběžně vedoucímu družstvu pomyslný bronz. Po osmi kolech Londýnským rytířům šlapou na paty se 7bodovou ztrátou Valkenswaard United. Třetí Shanghai Swans dělí od stříbrné pozice propastných 40 bodů. Další rozestupy jsou již poměrně malé.
 
Výsledek Aleše Opatrného s VDL Fakirem v individuálním hodnocení znamenal dotované 12. místo a možnost postupu do Longines Grand Prix. Rozhodl se však do závěrečné soutěže celého mítinku nenastoupit, aby pošetřil svému koňskému partnerovi síly pro další náročné závody, které je ještě společně čekají. „Fakirovi se za umělého osvětlení neskáče ideálně, proto jsem se rozhodl, že do této večerní soutěže nenastoupíme a raději budeme šetřit síly pro příští kola,“ zdůvodnil Opatrný.
 
Česká republika přesto měla v Longines Grand Prix své zastoupení, jelikož z kvalifikace jednotlivců do ní postoupila Anna Kellnerová s Balguerem. Ta na stejném parkuru, který se jel při GCL, chybovala pouze jednou, což v kombinaci se solidním časem na zařazení mezi 35 elitních dvojic stačilo. Parkur Grand Prix byl postaven na nejvyšší možné výškové i technické úrovni. Česká dvojice začala velmi pěkně, ale po zaváhání v kombinaci se jezdkyně rozhodla dál nepokračovat. 
 
Podrobnosti najdete na adrese www.gcglobalchampions.com
 
Foto David Horváth / CET



reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE