reklama 11C

Prague Lions nakonec pátí v GCL Cannes

ikonka

Tým Prague Lions byl krůček od druhého letošního prvenství v rámci Global Champions League 2018. V sedmém kole konaném ve francouzském Cannes nakonec obsadili pátou příčku. Od stupně nejvyššího je přitom dělil rozdíl jediné chyby na parkuru…
09.06.2018 21:34  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

Družstvo Pražských lvů ve složení Niels Bruynseels v sedle 12leté klisny Gancia de Muze a Aleš Opatrný s 13letým valachem VDL Fakirem nastupovalo v sobotu 9. června večer do druhé části soutěže Chlobal Champions League z vedoucí pozice, když ve čtvrtečním úvodu nezaznamenalo žádnou chybu. Stejně na tom byli ještě Miami Celtics, ale po dvou chybách Jessicy Springsteen na 12leté klisně RMF Swinny du Parc se zařadili až na druhé místo za Valkenswaard United se stejným počtem 8 trestných bodů, avšak s lepším součtem časů. 

Prague Lions tak věděli, že si mohou dovolit až dvě chyby, pokud budou mít společný čas lepší, než 157,20 sekundy. Nejdříve odstartoval Aleš Opatrný na VDL Fakirovi, který ovšem chybu zaznamenal hned na prvním skoku. Poté bohužel přidal ještě jednu, a tak Nielsovi Bruynseelsovi bylo jasné, že s klisnou Gancia de Muze již nesmí chybovat ani jednou. Navíc musel hodně spěchat. Chyba nakonec přišla a přestože čas 150,46 sekundy by na vítězství stačil, 12 trestných bodů v součtu Pražské lvy odsunulo na konečné páté místo. Čtvrtí dokončili London Knights rovněž s 12 body, ale s lepším časem 148,73 sekundy. Devět trestných bodů stačilo na pomyslný bronz pro celek Cascais Charms.

Valkenswaard United se díky zisku 30 bodů za prvenství poměrně dotáhli na vedoucí London Knights, na něž se skóre 148 ztrácejí pouze 5 bodů. Miami Celtics jsou aktuálně čtvrtí se 109 body za Shanghai Swans. Těm se v Cannes příliš nedařilo. Prague Lions si polepšili o jedno místo a s 96 body jsou po sedmi kolech sedmí. Před nimi jsou se 101 body St. Tropez Pirates a se 102 body Berlin Eagles.

V rámci druhého kola týmové soutěže Global Champions League se jela i kvalifikace pro Grand Prix. Do ní vždy postupuje 35 nejlepších dvojic a mezi nimi je nejen Niels Bruynseels a Gancia de Muze, ale také Anna Kellnerová s Anna Kellnerová s 10letým valachem Silverstonem G. Ta kvalifikaci absolvovala bez jediného trestného bodu a byla jedinou startující mezi jednotlivci, které se podařilo dokončit celý kurz s nulou na bodovém kontě. V individuálním hodnocení této soutěže skončila na senzačním 6. místě a zajistila si tak vstupenku i solidní startovní pozici v Longines Grand Prix, jejíž začátek byl naplánován na sobotní 21.45 hodinu. Další podrobnosti najdete na adrese www.gcglobalchampions.com.

Foto David Horváth / CET
 




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE