reklama 11D

Poslední kolo skokového SP v Göteborgu s účastí es

ikonka

Švédský Göteborg hostí ve dnech 21. – 25. února poslední kolo parkurového Světového poháru bodované v rámci Západoevropské ligy. Po jeho skončení čeká kvalifikované jezdce až dubnové finále v Paříži. Do Švédska si jede pro body světová špička.
20.02.2018 11:02  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A
Jednou z hvězd sezony 2017/2018, která nebude chybět v Göteborgu, je Harrie Smolders
 
Třináct kvalifikačních závodů plus finále, to je kalendář Světového poháru v parkurovém skákání 2017/2018 určený pro jezdce silné Západoevropské ligy FEI. Třinácté, tedy poslední předfinálové kolo, se odehraje v Göteborgu a možnost získat body a protlačit se do finále se bude snažit využít řada jezdeckých es. 
 
Do Skandinávie se vypraví lídr bodování série Kevin Staut (FRA), ten však má již účast ve finále, jež se pojede v dubnu v Paříži, jistou. Silná sestava dorazí z Nizozemí, startovat bude Harrie Smolders, Maikel van der Vleuten a Jur Vrieling. V německých barvách nastoupí Daniel Deusser, Marcus Ehning či hvězda světové všestrannosti Michael Jung. 
 
K účasti se přihlásili Michael a Robert Whitakerovi (GBR), rakouská jednička Max Kühner, Ir Denis Lynch či Italové Lorenzo de Luca a Emanuele Gaudiano. Objeví se také jezdkyně pohybující se v nejvyšším sportu, například Portugalka Luciana Diniz a Australanka Edwina Tops-Alexander.
 
Hvězdná jména má početné domácí pole. Je mezi nimi mistr Evropy z roku 2017 Peder Fredricson, dále Rolf-Goran Bengtsson, Henrik von Eckermann či Douglas Lindelöw. 
 
Závodit se začne od čtvrtka 22. února, vrcholem mítinku je pak soutěž Longines FEI World Cup s překážkami do 160 cm, jež je na programu v neděli.
 

Výsledky můžete sledovat ZDE 

Foto: FEI / Dirk Caremans




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE