reklama 11D

Pony-games hra číslo 3 pod názvem pět vlajek

Ve čtvrté části seriálu o pony-games si ukážeme, jak se hraje hra číslo tři nazvaná „pět vlajek“. Dozvíme se, co je cílem hry, a že je důležité, aby si poníci v rámci tréninku na tuto hru zvykli na pohyb jezdců s vlajkami…
23.02.2016 14:00  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12A

CELÝ DÍL O DALŠÍ HŘE PONY-GAMES JE ZDE

Než začnou dětí na pony hrát samotnou hru, je třeba natrénovat základní prvky, což je sebrání a umístění vlajky do stojanukuželu. Vlajka na krátké tyči totiž může koně děsit, a tak si musí na pohyb s vlajkami v ruce zvyknout nejen jezdec.
 
V tréninku se nacvičuje sebrání vlajky a umístění do kuželu, pro lepší a přesnější sbíraní může posloužit metoda „S“, kterou jsme si vysvětlovali v jednou z předchozích dílů.
 
Při samotné hře jsou čtyři vlajky umístěné v kuželu. Při začátku hry musí být vlajky u všech družstev ve tvaru čtverce. Pátou vlajku má zahajovací jezdec v ruce. Po odstartování soutěže umístí vlajky do kuželu k tomu určeného a po cestě zpět sebere ze čtyř připravených vlajek jednu, kterou předá dalšímu kolegovi v týmu. Takto se vystřídají všechny dvojice v družstvu.
 
Pokud dojde k chybě nebo omylu, například jezdec mine kužel a nesebere vlajku, může se vrátit. Musí si však dávat pozor na to, aby pokud možno nevybočil ze své dráhy, a nezasáhl do dráhy soupeřů. Pokud by totiž ohrozil nebo omezil jezdce ve vedlejší dráze, za to je při pony-games vyloučení.
 
Celou hru, kterou předvedli figuranti, můžete i s doprovodným komentářem vidět ve videu.



Štítky: pony-gamesEquiTV
reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE