reklama 11B

Pohled na italskou Fieracavalli 2018

ikonka

Romantická Verona a její 120. ročník veletrhu Fieracavalli přivítala 160 tisíc milovníků koní z více než 60 zemí. V pavilonech se představilo 750 firem, které reprezentovaly to nejlepší z Itálie a dalších zemí. Na veletrhu jste byla slyšet i čeština…
08.11.2018 15:30  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

Výstaviště žilo i po sportovní stránce, když se zde za 4 dny konalo na 200 sportovních závodů i show. Přehlídka přivítala 2 400 koní, ve složení více než 60 plemen. Vše pod dohledem Etické komise, jejímž cílem je vylepšit péči o koně nejen v tomto odvětví.

Nemohl chybět oblíbený tradiční program jako mezinárodní skokové závody Jumping Verona, oslňující show Golden Gala, hudbou hýřící Western show a dobře známé Fieracavalli Nights s tančícími kovboji. Rodiny s dětmi si mohly užít celý den v Kid’s Island s mini horse, pony i zebrokoněm. Jubilejní ročník Fieracavalli byl ozvláštněn skokovými závody 120x120 Grand Prix, které měly symbolizovat propojení člověka a koně 120 ročníky veletrhu.

Popularita koní v Itálii rozhodně neklesá, toto odvětví se zde těší velkému zájmu nadšenců, a tak zde do sedla pravidelně usedá 3,2 milionů lidí, tedy přes 5 % Italů. Boom zde zažívá i jezdecký cestovní ruch, kdy si alternativní odpočinek dopřávají jak domácí, tak turisté. Veletrh tak pracuje na rozšíření certifikované značky „Horse-sized“, pod kterou mohou návštěvníci v Itálii najít farmy, ubytování a další „horse friendly“ podniky.

Jeden z nejvýznamnějších veletrhů v koňském světě zavřel své brány 120. ročníku, ale již se chystá na další. Do kalendářů si zapište 7.-10. 11. 2019.

 

Zdroj: Štěpánka Mrázková

Foto: © Foto Veronafiere-ENNEVI




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE