reklama 11A

Pohár národů v Římě vybojovalo britské družstvo

V pátek 27. května se v Římě odehrálo druhé kolo série Poháru národů nejsilnější skupiny světa Divize 1. Ve špičkové konkurenci uspělo družstvo Velké Británie složené z hvězdné čtveřice Ben Maher, Jessica Mendoza, John Whitaker a Michael Whitaker.
28.05.2016 12:05  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

John Whitaker s Ornellaoiu podržel vítězný tým dvěma bezchybnými jízdami. Ilustrační foto: LGCT / Stefano Grasso

Seriál Furusiyya Nations Cupu se přesunul po prvním kole v La Baule do Říma. Soutěž Poháru národů se konala v pátek 27. května, a protože jde o bodovaný závod Divize 1, představilo se na hipodromu na Piazza di Siena mnoho hvězd. V konkurenci nejsilnější evropské skupiny uspěli členové britského týmu, kteří soutěž dokončili celkem se 4 trestnými body v součtu obou kol.

V prvním kole se škrtalo 9 bodů Michaela Whitakera s Cassionatem, v druhém pak dvě chyby Bena Mahera, který sedlal Tic Taca. Jessica Mendoza startovala se Spirit T, a chybovala pouze jednou v druhé jízdě. Legendární jezdec John Whitaker podpořil tým s Ornellaiou dvěma bezchybnými výkony.

Na druhém místě dokončil s 12 body celek Francie, který se zvučností jmen ve svých řadách také nenechal zahanbit. V prvním kole byl světový jezdec číslo 1 Simon Delestre tím, jehož výsledek se škrtal. S Hermes Ryan chyboval třikrát. V druhé jízdě se nepočítala dvě shození Roger Yves Bosta, který sedlal Sydney Une Prince. Pénélope Leprevost na Vagabond de la Pomme zajela dvě čistá kola a Kevin Staut na Reveur du Hurtebise inkasoval 4 body v druhém kole.

Třetí příčka patřila družstvu USA, kteří ve složení Kent Farrington, Calan Solem, McLain Ward a Laura Kraut, dovezli také 12 trestných bodů. Čtvrtí dojeli Němci před pátými Nizozemci.

Do vedení bodování Divize 1 se dostala Francie, Nizozemci naopak klesli na druhé místo, třetí jsou Britové.


Kompletní výsledky najdete ZDE
 




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE