reklama 11A

Podzimní žebříček nejúspěšnějších plemenných knih

ikonka

Světová chovatelská federace sportovních koní WBFSH vydává pravidelně žebříčky nejen plemenných hřebců působících ve sportu, ale také plemenných knih podle úspěšnosti jejich zástupců. Podívejte se, jak si vedou po podzimní aktualizaci…
26.10.2017 13:42  |  Rubrika: Chov  |   FANCLUB
reklama 12C
 
Halifax Van Het Kluizebos je v součastnosti jedním z nejlepších plemeníku ve skokovém sportu. Foto: GCT / Stefano Grasso
 
Žebříček plemenných knih sportovních koní působících v parkurovém skákání, drezuře a všestrannosti byl aktualizován k 30. září.
 
Mezi skokany si vedou nejlépe koně plemene belgický teplokrevník (BWP), jejichž nejvýše postaveným zástupcem je hřebec Halifax Van Het Kluizebos (Heartbreaker). To se oproti poslednímu přepočtu nezměnilo.
 
Druhá je plemenná kniha KWPN tedy holandský teplokrevník a třetí příčku drží SBS tedy belgický sportovní kůň. 
 
V drezuře si nejvýše stojí KWPN. Ze známých jmen koní tohoto plemene, kteří se pohybují na špičce světové drezury, můžeme jmenovat koně Cosmo 59, Verdades či Nip Tuck. Další příčky patří německému chovu, na druhém místě je Hanoverský chovatelský svaz, třetí jsou oldenburští.
 
Irský sportovní kůň je jednička pro všestrannost. Následovaný rovněž dvěma německými plemennými knihami, a to oldenburskou a holštýnskou.
 

Kompletní žebříčky si můžete prohlédnout v tomto odkazu

 



Štítky: WBFSH
reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE