reklama 11A

Philippaerts vítězem Grand Prix při GCT v Cascais

ikonka

V portugalském Cascais v Estoril se na závěr mezinárodních závodů Global Champions uskutečnila v sobotní podvečer 16. června skoková Grand Prix. V rozeskakování se dařilo belgickým zástupcům a na první místo dosáhl Nicola Philippaerts…
17.06.2018 09:27  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

Belgický zástupce Nicola Philippaerts sedlal v soutěži koně H&M Harley vd Bisschop a jako jediný si poradil s trasou rozeskakování pod 40 vteřin. Do cíle se dostal v čase 39,57 vteřiny a mohl tak slavit zaslouženě vítězství.

Do rozeskakování se nakonec probojovalo celkem osm účastníků. Dvojí zastoupení v něm měli Němci a také Belgičané. A právě belgickým reprezentantům se tentokrát dařilo nejvíce. Za vítězem Philippaertsem se totiž na druhé místo dostal jeho krajan Gregory Wathelet. Tento Belgičan předváděl po celou dobu v Cascais skvělou formu, kterou tedy završil v Grand Prix. V ní sedlal koně Mjt Nevados S a za vítězem zaostal více jak vteřinu.

Elitní trojici pak doplnil španělský zástupce Eduardo Alvarez Aznar. Ten se s koněm Rokfeller de Pleville Bois Margot dostal do cíle rozeskakování v čase 41,36 vteřiny.

Do této náročné soutěže se svými skvělými výkony kvalifikovali také dva čeští reprezentanti. Na startu se však představila pouze Anna Kellenrová s Balguerem, neboť Aleš Opatrný se rozhodl svého koně VDL Fakira pošetřit. Tentokrát se však Anně Kellnerové nedařilo dle představ a rozhodla se v průběhu své jízdy vzdát.

V žebříčku se v elitní trojici nic nezměnilo, nikdo z ní však ani nebodoval. Edwina Tops-Alexander sice nechyběla v Cascais na startu, s koněm Inca Boy van T Vianahof však soutěž nedokončila. Na konto si tak nepřipsala žádný nový bod a stále tak má 172 bodů na svém kontě. To jí po osmi kolech stále stačí na první příčku. Následována je britským duem Ben Maher (143 bodů) a Scott Brash (131 bodů). Na čtvrté místo se díky vítězství dostal Nicola Philippaerst, který na třetího Brashe ztrácí pouze 10 bodů.

 

Kompletní výsledky naleznete ZDE.

Foto: Stefano Grasso/LGCT




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE