reklama 11B

Pět vítězství Václava Janáčka při mítinku v Mostě

ikonka

Letošní dostihové loučení na mostecké dráze se změnilo v galapředstavení žokeje Václava Janáčka. Pětkrát se vyšvihl do sedla a pětkrát si přišel na pódium pro čestné ceny pro vítěze. Vyrovnal tak svůj kousek z 2. října 2010 v Lysé nad Labem…
22.10.2018 08:32  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12C

 
Tam také absolvoval pět startů a všechny vyhrál. Od roku 2000 se takovou bilancí může pochlubit ještě Jaroslav Donoval, který vyhrál pět dostihů při pěti příležitostech 1. září 2002 ve Slušovicích. Tím se šestý letošní mostecký den zapsal do historie.
 
Osmibodový program měl dva vrcholy. Nejdůležitější dostih pro dvouleté, Cenu zimního favorita DS Pegas na 1600 metrů a Českomoravskou cenu Ústeckého kraje na 1400 metrů. 
 
Obě klání skončily podle předpokladů, vítězstvím favoritů. Mezi dvouletými potvrdil triumf z Gerschova memoriálu před třemi týdny King Archie připravovaný Pavlem Tůmou pro Jiřího Charváta. „Trenér Tůma pracuje s dvouletými rozumně, u King Archieho můžeme čekat ještě progres,“ sdělil Václav Janáček, který desetinového favorita vedl. „Zas tak jednoduché to nebylo, dostal se do vedení moc brzy, a tak nebylo jednoduché ho na špici udržet,“ doplnil. O tři čtvrtě délky na druhém místě finišoval zlepšený Manoamano a třetí proběhl okolo cílového mezníku Filip.
 
Českomoravská cena – to bylo defilé šestiletého Mr Righta, také reprezentujícího modrožluté barvy Jiřího Charváta. Svěřenec Františka Holčáka začal uprostřed pole, před cílovou rovinou ho Václav Janáček posunul k čelu a rovinku seběhl daleko před soupeři. Výsledný náskok byl pět délek. Mr Right absolvoval 12. start v českém tréninku a pošesté vyhrál. Vždy dosáhl na dotovaný doběh, jediným dostihem, ve kterém se mu méně daří je EJC Million, kde obsadil páté a šesté místo. Jinak je nejhorším umístěním třetí příčka. O druhé místo bojovali Lexceed a Red Persian. Prvně jmenovaný byl o hlavu vpředu.
 

Celou zprávu najdete POD TÍMTO ODKAZEM

 




reklama 13B

Související informace

NEPŘEHLÉDNĚTE