reklama 11D

Peder Fredricson novou posilou týmu Prague Lions

ikonka

Ve druhé polovině sezony Global Champions League, která vyvrcholí v polovině prosince v rámci galashow světového parkuru Prague PlayOffs ve vysočanské O2 areně, doplní sestavu jezdců týmu Prague Lions šestý nejlepší jezdec na světě Peder Fredricson.
18.06.2018 14:37  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

Dosavadními členy sestavy Pražských lvů jsou čeští jezdci Anna Kellnerová a Aleš Opatrný, Belgičan Niels Bruynseels, Nizozemec Gerco Schröder a v neposlední řadě Němec Holger Wulschner, jehož pozice v týmu se mění. 
 
Novou posilou je šestačtyřicetiletý Švéd Peder Fredricson, jenž se tak stává nejvýše postaveným jezdcem ve světovém žebříčku Mezinárodní jezdecké federace (FEI) z řad členů týmu Prague Lions. V aktuálním pořadí je šestým nejlepším skokanem světa. V jeho kariéře najdeme řadu úspěchů v soutěžích na nejvyšší úrovni CSI5*. Dva velké vrcholy ovšem přišly v letech 2016 a 2017. Na olympiádě v Riu de Janeiru dojel s hnědákem H&M All In pro stříbrnou medaili v soutěži jednotlivců a o rok později se stejným koněm vyhrál mistrovství Evropy jednotlivců na domácí půdě v Göteborgu. Navíc tam se švédským družstvem vybojoval druhé místo.
 
Série Global Champions se Peder Fredricson účastní již řadu sezon. Ta letošní je pro něj velmi vydařená. V polovině túry 2018 se může pochlubit 4. místem v Grand Prix St. Tropez a také vítězstvím v Grand Prix Cannes, čímž se kvalifikoval do Super Grand Prix Prague PlayOffs. Obou úspěchů dosáhl s hřebcem Hansson WL. Peder Fredricson disponuje ještě dalšími zkušenými koňmi, kterými jsou H&M Christian K a H&M Zaloubet. 
 
Global Champions má za sebou osm kol a dalších osm bude předcházet vrcholu série, kterým bude premiérová galashow světového parkuru Prague PlayOffs. Ta proběhne v pražské O2 areně od 13. do 16. prosince, jejím organizátorem je Czech Equestrian Team. Nejbližší mítink Global Champions hostí Monako od 28. do 30. června. Další podrobnosti najdete na adrese www.gcglobalchampions.com a www.pragueplayoffs.com.
 
Foto Stefano Grasso / LGCT



reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE