reklama 11B

Pátým účastníkem Prague PlayOffs 2018 je Smolders

ikonka

Největší závod letošní sezony v parkurovém skákání – Global Champions Prague PlayOffs 2018 – zná dalšího, v pořadí pátého účastníka. V pražské O2 areně nebude od 13. do 16. prosince chybět ani Harrie Smolders.
15.05.2018 15:43  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

 
Holanďan se kvalifikoval do Longines Global Champions Super Grand Prix, v níž se představí šestnáct vítězů letošních závodů Grand Prix, po vítězství v Hamburku.
 
Harrie Smolders se přidal ke čtveřici Scott Brash (Velká Británie) – Edwina Topsová-Alexanderová (Austrálie) – Gregory Wathelet (Belgie) – Ben Maher (Velká Británie), kteří si účast v Prague PlayOffs 2018 zajistili jako vítězové prvních čtyř podniků seriálu Global Champions.
 
Osmatřicetiletý Harrie Smolders patří k velmi zkušeným holandským jezdcům. Vloni se stal šampionem celé série Longines Global Champions Tour, v letošní sezoně zatím nastoupil v závodech LGCT pouze dvakrát. V Šanghaji skončil na šestém místě – a v Hamburku dosáhl na stupeň nejvyšší. „Don VHP Z je vskutku efektivní skokan. Musím být opatrný a využívat jeho energii maximálně efektivně. Ale je velice vyrovnaný, a i překážky vysoké 160 centimetrů umí skákat čistě,” řekl Smolders.
 
Holandský jezdec se v mládí rozhodoval mezi jezdeckým sportem a fotbalem, v šestnácti letech dostali přednost koně. V roce 2009 byl členem čtvrtého týmu na mistrovství Evropy. S krajany se představil i v týmové soutěži na olympijských hrách v Riu de Janeiro 2016, kde skončili sedmí. V individuálním hodnocení obsadil 27. pozici. 
 
Víkendové vítězství v Global Champions Grand Prix v Hamburku si otec dvou synů užíval. „Když jsem si prošel trať poprvé, vypadala těžká, což jsem považoval za naši výhodu. Vím, že Don to v Hamburku miluje – dvakrát v posledních dvou letech byl druhý.”
 
Na prosincový start v Longines Global Champions Super Grand Prix v rámci Prague PlayOffs se Smolders těší. „Mí koně možná nejsou vítězné typy, ale jsou hodně vyrovnaní a Hamburk byla jedna z mála příležitostí vyhrát jeden ze závodů potřebných ke kvalifikaci. Naštěstí všechno šlo pode mých představ. To mě potěšilo.”
 
Seriál Global Champions pokračuje pátým dílem v Ramatuelle / St. Tropez 31. května - 2. června.
 
Největší akce světové série v parkurovém skákání – Global Champions Prague PlayOffs 2018 – se koná v Praze. Premiéra prestižní soutěže za účasti elitních jezdců a koní světa se uskuteční v O2 areně od 13. do 16. prosince letošního roku, jejím organizátorem je Czech Equestrian Team.
 
Vstupenky na galashow světového parkuru jsou v prodeji v síti Ticketportal.cz. 
 
Další podrobnosti najdete na adrese www.gcglobalchampions.com a www.pragueplayoffs.com.
 
Foto Stefano Grasso / LGCT



reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE