reklama 11D

Páteční den ČSP Litomyšl se čtveřicí soutěží

ikonka

Již pátý mítink v rámci Českého skokového poháru pokračoval v pátek 8. června v Suché u Litomyšle. Pro jezdce zde bylo připraveno celkem soutěží. V článku přinášíme tiskovou zprávu i fotogalerii z objektivu Michaly Javůrkové…
08.06.2018 19:39  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

Druhý závodní den při ČSP VC Litomyšle zahájil parkur stupně „ZL“ na limitovaný čas. Nejblíže limitu 78 sekund byla Kateřina Perthenová ml. S Žillien Taurus Trans (Stáj Perthen) s odchylkou půl sekundy. Druhý byl domácí Jakub Petrus a Cervantes 1, třetí Lenka Ptáčková a Top Wat reprezentující JK Dvůr Nové Zámky.

Kvalifikace Amateur Tour je tradičně velmi napínavá soutěž. V návazném rozeskakování nejrychleji protnula cílovou páskou Hana Dastychová v sedle Lipky KL (JS Krásná Lípa). Druhá se na výsledkovou listinu zapsala Alžběta Ducká a Kira 3 (Prague Premium Stables), třetí Jarmila Šrámková s Gnoel H Strojmotiv z JK Čermná.

Po obědní pauze následovala soutěž Malé túry – L*. Startovní listina čítala celých 70 dvojic. Jelikož se soutěž jela na čas, rozhodoval už základní parkur. Nejrychlejší v parkuru byl Matěj Kotalík a Hugo 1 (Stáj Dita Opalice). O sekundu pomalejší byl Milan Klár a Rapsodie 1 (JK Prohorses). JS Šťovíčkovi reprezentovala třetí umístěná Miroslava Šťovíčková a Goya.

Nejtěžší soutěží pátečního dne byl parkur stupně S**. V návazném rozeskakování se nejvíce dařilo Alžbětě Vojtkové v sedle Pinky Pay (SK Gestut Murhof Melichar). Stříbrnou pozici obsadil Matěj Kotalík a Sir Sid, pomyslný bronz brala Kateřina Kubrická a Lentilka 3 (SS Kubrický).

Poslední soutěží byla skoková soutěž na styl 115/120 cm kvalifikace Czech Junior Cupu, která byla zároveň kvůli velkému počtu startujících rozdělena na dvě oddělení.

V prvním oddělení dostala nejvyšší stylovou známku Lucie Šrámková v sedle Magic Mana Strojmotiv (JK Čermná). Jejich stylová známka byla 8.5. Ještě o kousek vyšší známku, a to 8.6 měl vítěz druhého oddělení CJC – domácí Jiří Skřivan mladší a Jolie du Defey.

Text a foto Michaela Javůrková




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE