reklama 11D

Páteční GP v Šamoríně s účastí Čechů a Slováků

ikonka

V pátek 27. dubna se čeští a slovenští jezdci představili mimo jiné i v nejvyšší soutěži programu CSIO5* v Šamoríně. V Grand Prix se na překážkách vysokých 160 cm z československé ekipy nejvíce dařilo Zuzaně Zelinkové a Bronislavovi Chudybovi...
27.04.2018 20:40  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

Celkem devětačtyřicet dvojic čítala startovní listina páteční soutěže Grand Prix, která byla vypsaná jako kvalifikace na Světové jezdecké hry, které v letošním roce hostí Tryon, a evropský šampionát, který se v příštím roce uskuteční v Rotterdamu.

V této soutěži se na překážkách vysokých 160 cm nejvíce z českých jezdců dařilo Zuzaně Zelinkové, která v sedle Caleriho II dokončila úvodní kolo s jednou chybou. S tímto výsledkem dvojice uzavřela druhou desítku výsledkové listiny. O jedinou příčku níže, se rovněž se čtyřmi trestnými body z prvního kola, postavila slovenská dvojice Bronislav Chudyba a Zapria. O jednu chybu více v této náročné soutěži zaznamenal Ondřej Zvára, a to v sedle Cento Lana.

Z bezchybného výsledku se Ondřej Zvára radoval v další páteční soutěži při CSIO5*. Český reprezentant sedlal na parkuru vysokém 145 cm Cardiffa Dwerse Hagen Z, s nímž se postavil na 22. příčku. Ve stejné soutěži si pro skvělé čtvrté místo dojel ve slovenských barvách Bronislav Chudyba spolu s koněm Lester IX.

Čeští i slovenští jezdci nechyběli na startech soutěží při CSI2* a CSIYH1*. V kvalifikaci do Grand Prix při CSI2* se dařilo Jiřímu Hruškovi, který v sedle Oridy M obsadil 7. příčku. Slovenským dvojicím zde patřily hned dvě příčky v elitní desítce, a to Monice Noskovičové a Castelanovi 9. místo a o příčku níže se postavil Jan Cigan junior spolu s Derby.

Radost domácímu publiku udělali slovenští jezdci hned několika pátečními vítězstvími. Monika Noskovičová nenašla v sedle Castelana přemožitele v soutěži pro šestileté koně při CSIYH1*, další slovenské vítězství zajistila v soutěži s výškou překážek 115 cm při CSI2* Katarina Brhlová a Illusion a na parkuru vysokém 125 cm při CSI2* zvítězil Igor Šulek spolu s Lafibolus.

Kompletní výsledkové listiny z CSIO5* najdete POD TÍMTO ODKAZEM
Kompletní výsledkové listiny z CSI2* a CSIYH1* najdete POD TÍMTO ODKAZEM




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE