reklama 11C

Páteční CSI v s´-Hertogenbosch pro Weishaupta

ikonka

Páteční den 9. března přinesl v nizozemském s´-Hertogenbosch vedle kvalifikačního kola Světového poháru v drezuře také skokové soutěže při CSI5*. V hlavní soutěži dne, která se jela jako dvoukolová, se nakonec z vítězství radoval Philipp Weishaupt…
09.03.2018 23:48  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

Na jezdce čekal během úvodního pátečního dne parkur 145 centimetrů vysoký. Tato soutěž měla celkem dvě kola a představilo se v ní více jak 70 dvojic. Do druhého kola pak nastoupila elitní pětadvacítka. Všichni jezdci přitom měli na svém kontě nula trestných bodů. Bezchybných jezdců v prvním kole však bylo výrazně více. Ne všichni se tak do této postoupivší dvacet pětky vešli.

V druhém kole se celkem jedenácti účastníkům podařilo zopakovat bezchybný výsledek a mezi nimi tak rozhodoval dosažený čas. Ten byl velice těsný a o pořadí rozhodovaly desetiny vteřiny.

Vítězem se nakonec s časem 50,53 vteřiny stal německý zástupce Philipp Weishaupt, který parkurem provedl koně Belo Horizonte. O tři desetiny pomalejší čas stačil na druhou příčku domácímu reprezentantovi Maikel Van Der Vleutenovi. Tento Holanďan sedlal koně Arera C.

Elitní trio uzavřel další Němec, a to Christian Ahlmann. Ten s koněm Casuality Z ztratil na druhou příčku opět zhruba tři desetiny vteřiny.

Dva jezdci docílili lepšího času než vítěz, a to Jeroen Dubbeldam (50,32 vteřiny) a především pak Julien Epaillard. Ten dokonce pokořil hranici 50 vteřin, když projel cílem v čase 48,69 vteřiny. Oba jezdce však o vítězství připravila jedna skoková chyba.

 

Kompletní výsledky naleznete ZDE.




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE