reklama 11A

Parkurová špička míří do Paříže na finále SP

ikonka

Devětatřicet dvojic se představí v nejbližších dnech při finále Světového poháru v parkurovém skákání 2017/2018. To odstartuje ve středu 11. dubna v Paříži a obhajovat titul tam míří americký jezdec Mclain Ward. Konkurence však bude obrovská.
10.04.2018 19:53  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D
Mclain Ward vyhrál finále SP v roce 2017 v Omaze. Foto: FEI / Lizz Gregg
 
Finále Světového poháru je každoročně jedním z vrcholů jezdecké sezony. To letošní hostí pařížská hala AccorHotels Arena ve dnech 11. – 15. dubna.
 
Právě pořadatelská země má hned po Spojených státech amerických nejpočetnější zastoupení. O trofej budou usilovat Roger Yves Bost, Kevin Staut, Simon Delestre a Julien Epaillard. Dvě želízka v ohni mají Němci, a to Daniela Deussera a Marcuse Ehninga, jemuž se finále podařilo v kariéře vyhrát už třikrát.
 
Chybět nebude jeden z nejúspěšnějších jezdců posledních měsíců Nizozemec Harrie Smolders ani lídr předfinálového žebříčku Henrik von Eckermann ze Švédska.Také švýcarský jezdec Steve Guerdat už v kariéře dosáhl na zlato při finále SP. Snažit se o nejvyšší příčku bude i v Paříži.
Nejvíce jezdců, celkem jedenáct, přicestuje do metropole Francie z USA. Mezi nimi loňský vítěz Mclain Ward. Startovat bude se stejným koněm, s ním dosáhl v dubnu 2017 v Omaze na titul, s klisnou HH Azur.
 
Ve středu je na programu Warm-up, ostré první kolo přijde na řadu o den později. V pátek 13. dubna se pojede druhé kolo, následovat bude sobotní odpočinek a rámcové soutěže a o vítězi bude jasno v neděli, kdy proběhne vrchol v podobě dvoukolové soutěže do 150 – 160 cm. 
 

Výsledky můžete sledovat v tomto odkazu




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE