reklama 11D

Pardubice hostily Mezinárodní šampionát haflingů

Během prvního srpnového víkendu se v Pardubicích na dostihovém závodišti konal Mezinárodní šampionát a mistrovství České republiky halfingů 2017. V článku níže najdete souhrn disciplín i výstavy, výsledky a fotogalerii Věry Markové…
14.08.2017 14:32  |  Rubrika: Chov  |   FANCLUB
reklama 12D

Foto: Věra Marková

Pardubické dostihové závodiště hostilo ve dnech 4. – 6. srpna Mezinárodní šampionát haflingů. Příznivci tohoto plemene mohli vidět jeho zástupce jak při výstavě, tak v akci při sportovních disciplínách.
 
V drezuře pro mladší koně se nejlépe předvedl Art v sedle s Lucií Čermákovou, který vyhrál otevřenou mezinárodní soutěž, a tím zároveň i soutěž mistrovství republiky. Mezi staršími koňmi se při drezurní úloze líbila nejvíce zahraniční reprezentantka Manuela Reidinger s Golden Princess 7. 
Nejlepší z domácích účastníků byla Laura Lišková na Hany, která se tak stala vítězkou mistrovství České republiky. 
 
Také parkurové soutěže byly zvlášť vypsané pro mladší a starší koně. V mladší kategorii vyhrála v celkovém hodnocení a tím zároveň v mistrovství České republiky Klára Dohodilová se Sagarou. Daniel Pospěch na Artist-L ovládl starší parkurovou kategorii. Stal se vítězem otevřené mezinárodní soutěže, a tím také mistrem České republiky.
 
Ve všestrannosti nenašla přemožitele další ze zahraničních dvojic Dunja Schicht a Mr. Benjo. Nejlépe umístěným českým účastníkem se stal Michal Špalek s Wunjou, který byl v celkovém pořadí třetí. V národní soutěži získal titul šampiona.
 
Čtvrtou sportovní disciplínou, v níž se haflingové v Pardubicích představili, bylo klání dvojspřeží.V něm nenašel přemožitele Milan Kořínek, který zapřahal koně Starfight a Stargate. Český reprezentant zvítězil v celkovém hodnocení, což znamenalo zároveň titul z národního šampionátu.  
 
Návštěvníci pardubického závodiště měli možnost prohlédnout si halfingy také během výstavy, při níž byly připravené kategorie zvlášť pro hřebce a pro klisny. Celkově se vyhlašovali vítězové v deseti samostatných skupinách. 
 
Vítězem mezi hřebci a zároveň šampionem plemeníků se stal zahraniční zástupce Sternwächter. Z českého chovu se nejvíce komisi nejvíce líbil hřebec Art, jenž byl v mezinárodní soutěži třetí. Napříč mladšími kategoriemi klisen si nejlepší hodnocení a titul šampionky odnesla vítězka soutěže tří a čtyřletých klisen Amelina. Šampionkou starších klisen se stala Bahar, která soutěžila ve skupině pěti až sedmiletých. 
 

Rozsáhlou fotogalerii Věry Markové najdete v tomto odkazu

 

Kompletní výsledky ze všech disciplín i výstavy jsou ZDE




Štítky: haflingPardubice
reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE