reklama 11A

Paradrezurní závěr na WEG v Tryonu

ikonka

Sobotní den 22. září patřil také paradrezurním jezdcům. Při Světových jezdeckých hrách v Tryonu na kvalifikované dvojice čekala závěrečná úloha Freestyle. Zlaté medaile putovaly do Itálie, Dánska, Velké Británie a celkem dvakrát do Nizozemí…
23.09.2018 09:44  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

Na paradrezurní jezdce všech skupin, takzvaných Gradů, čekala v sobotu závěrečná soutěž Freestyle. Mezi jezdci Grade IV si pro zlato dojela nizozemská reprezentantka Sanne Voets, která sedlala Demantura N.O.P. Dvojice obdržela od rozhodčích vysoké hodnocení 79,645 % a měla v cíli téměř dvouprocentní náskok. Stříbro putovalo do Brazílie zásluhou dvojice Rodolpho Riskalla a Don Henrico. Bronz uhájila domácí jezdkyně Kate Shoemaker se Solitaierem.

Druhé zlato ten den získali Holanďané díky Rixt van der Horst, která sedlala v úloze pro jezdce Grade III svého koně Findsley. Jezdkyně si zapsala celkem 77,347 % a měla tak čtyřprocentní náskok na své další soupeře. Medaili získaly také Rebecca Hart se Spojených států amerických a Angelika Trabert z Německa.

Nevyšší hodnocení dne bylo možné najít v Grade V, kde zapsala více jak 80 % Sophie Wells z Velké Británie. Zaslouženě se tak radovala z vítězství, a to před Frankem Hosmarem (79,155 %) a japonskou jezdkyní Tomoko Nakumura.

V soutěži Grade I, kde se jezdí úloha pouze v kroku, se z prvního místa radovala italská jezdkyně Sara Morganti, která obdržela s Royal Delightem pěkné hodnocení 78,867 %. Dalšími medailisty se stali Rihards Snikus z Litvy (76,113 %) a Roxanne Trunnell ze Spojených států amerických (75,587 %).

Zlato pro Dánsko pak zajistila Stinna Tange Kaastrup, a to mezi jezdci Grade II. Dánská jezdkyně sedlala Horsebo Smarties a dosáhla na 78,947 %. Na druhém místě za sebou nechala rakouského zástupce Pepo Pucha (75,500 %) a třetí místo získala holandská reprezentantka Nicoel Den Dulk (74,573 %).

 

Kompletní výsledky naleznete ZDE.

Foto: Tony Parkes/FEI




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE