reklama 11D

Panská lícha hostí v roce 2014 opět CCI i CDI-W

V roce 2014 přivítá Jezdecký areál Panská lícha v Brně nejen již 16. ročník Světového poháru v drezuře CDI-W, CDI3*, CDIP, CDIY, ale bude také podruhé organizovat mezinárodní závody ve všestrannosti na úrovni CCI1* a další významné akce.
23.04.2014 14:54  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C
Ilustrační foto Josef Malinovský
 
Jako první uspořádá ve dnech 6. až 8. června 2. ročník mezinárodních závodů ve všestrannosti CCI1*, o dva týdny později 20. až 22. června již 16. ročník Velké ceny Brna, Světového poháru v drezuře CDI-W/CDI3*-Y-P. Dále pak ve dnech 25. až 27. července mistrovství ČR v drezuře, 29. až 31. srpna kvalifikační kolo 3. ročníku Donau Bohemia Trophy, 5. až 7. září mistrovství ČR družstev a veteránů ve všestrannosti a 19. až 21. září finále Českého drezurního poháru.
 
Od 6. do 8. června se podruhé v historii uskuteční na Panské líše mezinárodní závody ve všestrannosti, jediné mezinárodní závody v této velice atraktivní jezdecké disciplině pořádané v roce 2014 v České republice. První ročník musel být z důvodu velkých dešťů a záplav přesunut. Nakonec se však závody velice vydařily a i přes to, že počasí v původním termínu nepřálo, náhradní termín byl ve znamení slunečných dnů. „Novým stavitel je pan Zdeněk Ságl, který od února pracuje na profilu crosové trati. Přistavěli jsme šest zbrusu nových skoků a trať bude zcela odlišná od loňské. Dbáme především na bezpečnost a příjemný profil trati. Kromě mezinárodních závodů bude současně probíhat 2. ročník Visegrad Cup, do kterého jsou zařazeny pořadatelé ze Slovenska, Česka a Maďarska. Součástí bude také předkolo Zlaté podkovy a kvalifikace KMK. Program bude nabitý. V pátek zahájíme drezurní úlohou, v sobotu cross a v neděli parkur,“ uvedla hlavní organizátorka akce Lenka Sekaninová
 
Pouhé dva týdny po mezinárodních závodech ve všestrannosti se příznivci jezdectví mohou těšit na 16. ročník Světového poháruVelké ceny Brna v drezuře CDI-W/CDI3*-Y-P. Kromě nejvyšší úrovně Grand Prix se senioři představí také v tzv. malé rundě, mladí jezdci a pony jezdci ve svých mistrovských kategoriích. Nedělní finále bude v soutěžích pony volná sestava, volná sestava mladí jezdci, volná sestava Intermediate I (malá runda) a volná sestava Grand Prix. „Finále Grand Prix Speciál jsme v letošním roce přesunuli do sobotního programu. Brněnský Světový pohár bude kvalifikačním závodem pro Světové hry v Normandii 2014, je jedním ze 16 kvalifikačních kol ročníku 2014 – 2015 Světového poháru. Opět se budou sbírat cenné body do žebříčku Světového poháru ve volné sestavě Grand Prix a do světového žebříčku v Grand Prix, které bude na programu v pátek a sobotu,“ upřesnila Lenka Sekaninová. Pro letošní ročník se organizátorům podařilo nasmlouvat čtyři rozhodčí tzv. pětihvězdičkové (dříve olympijské rozhodčí) a tři rozhodčí tzv. čtyřhvězdové. Můžeme se tak těšit na francouzského rozhodčího Jean-Michel Roudiera, který v roce 2012 rozhodoval na olympijských hrách v Londýně, na australskou známou rozhodčí Mary Seefried, rakouského Thomase Langa, holandského Eddy de Wolffa van Westerrode a další. Doufejme, že se nejvyšší úrovně Grand Prix zúčastní významní světoví jezdci stejně jako v loňských ročnících a také čeští jezdci. Největší konkurence českých jezdců však bude určitě v tzv. „malé rundě“. Detailní informace najdete na adrese www.panskalicha.cz.



reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE