reklama 11D

Osmý účastník Prague PlayOffs 2018 je Philippaerts

ikonka

Největší závod letošní sezony v parkurovém skákání – Global Champions Prague PlayOffs 2018 – už zná polovinu účastníků. V pražské O2 areně nebude od 13. do 16. prosince chybět ani Nicola Philippaerts…
19.06.2018 12:30  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

 
Čtyřiadvacetiletý Belgičan se kvalifikoval do Longines Global Champions Super Grand Prix po triumfu v Cascais/Estorilu. 
 
Závod v Casiais/Estorilu přinesl podruhé v historii vítězství jménu Philippaerts. V roce 2006 vítězil jeden z nejúspěšnějších belgických jezdců Ludo Philippaerts. Čtyřnásobný účastník olympijských her se úspěchu v Cascais dočkal i o uplynulém víkendu – v Portugalsku totiž zvítězil jeho syn Nicola Philippaerts na koni jménem H&M Harley. „Nicolův otec vyhrál v Cascais v roce 2006, kdy jsme s Tour začínali, tudíž jsem rád, že jsme vítězství udrželi v rodině,” řekl Jan Tops, zakladatel Global Champions Tour. 
 
Čtyřiadvacetiletý Nicola Philippaerts ovládl závod v Cascais/Estorilu suverénně, v cíli však netajil překvapení.  „Tohle je neuvěřitelné,” řekl. „Kůň je ve skvělé formě. Po závodech v Hamburku si odpočinul. Ani nevím, jak mu poděkovat, snad si formu udrží i po zbytek sezony.”
 
Nicola Philippaerts se věnuje parkurovému jezdectví stejně jako jeho bratr-dvojče Olivier. Z mládežnických kategorií má na kontě spoustu kvalitních výsledků, včetně triumfu v kategorii týmů na letních olympijských hrách mládeže v Singapuru 2010 nebo bronzové medaile z juniorského mistrovství Evropy v roce 2010. 
 
Triumfem v Cascais se belgický jezdec se přidal k sestavě Scott Brash (V. Brit.) – Edwina Topsová-Alexanderová (Austr.) – Gregory Wathelet (Belg.) – Ben Maher (V. Brit.) - Harrie Smolders (Hol.) - Carlos Lopez (Kol.) - Peder Fredricson (Švéd.), kteří si účast v Prague PlayOffs 2018 zajistili díky úspěchům v předešlých podnicích seriálu Global Champions.
 
Seriál Global Champions pokračuje v Monaku (28. - 30. června).
 
Největší akce světové série v parkurovém skákání – Global Champions Prague PlayOffs 2018 – se koná v Praze. Premiéra prestižní soutěže za účasti elitních jezdců a koní světa se uskuteční v O2 areně od 13. do 16. prosince letošního roku, jejím organizátorem je Czech Equestrian Team.
 
Vstupenky na galashow světového parkuru jsou v prodeji v síti Ticketportal.cz. Další podrobnosti najdete na adrese www.gcglobalchampions.com a www.pragueplayoffs.com.
 
Foto Stefano Grasso / LGCT
 



reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE