reklama 11B

Osmé Světové jezdecké hry v Tryonu zahájeny

ikonka

V úterý 11. září byly oficiálně zahájeny osmé Světové jezdecké hry, akce srovnatelná v jezdeckém světě s olympiádou. Hostí je Tryon a potrvají do neděle 23. září. Přečtěte si tiskovou zprávu s fotogalerií Tomáše Holcbechera.
12.09.2018 10:12  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12B

Fotogalerie: Tomáš Holcbecher
 
Světové jezdecké hry 2018 v Tryonu v USA byly zahájeny dvě hodiny trvajícím ceremoniálem. Rolí vlajkonošů se za jednotlivé země ujali slavní jezdci. Pořadatelskou, tedy americkou vlajku nesla drezurní hvězda Laura Graves. „Dnešní večer je pro mě mimořádný, nést vlajku je pro mě velmi emotivní“, uvedla jezdkyně.
 
„Těším se na nadcházející dny, na napínavé soutěže. Bude to skvělé pro nás i koně, kteří tady mají skvělé zázemí“, dodala Graves.
Trojnásobný zlatý medailista ze soutěže týmů ve všestrannosti Amdrew Hoy měl tu čest zastupovat Austrálii. „Naposled jsem jel mistrovství světa ve Spojených státech amerických v roce 1978! Je to úžasné být zpět“, řekl.
 
Poprvé v životě je na WEG ekvádorský drezurní jezdec Julio Mendoza. Ten trvale žije v USA a k právě zahájeným hrám řekl „Jsem nadšený, že tady mohu být. Jsou to moje první světové hry a jsem šťastný, že mohu reprezentovat svou zemi. Je to skvělá příležitost být s tolika top jezdci na jednom závodišti“. 
 
Za Německo nesla vlajku ikona všestrannosti Ingrid Klimke, která okomentovala své pocity velmi podobně, jako její kolegové.
 
Hry začínají soutěží ve vytrvalosti. Ta startuje ve středu 12. září ráno v 6.30 místního času. Účastníky čeká 160 km, při nichž protnou i hranici mezi Severní a Jižní Karolínou. Očekává se, že první z více než stovky jezdců ze čtyřiceti zemí protne cílovou čáru ve středu večer. 
 
V první den startuje také reining. V tom jsou v roli favoritů domácí jezdci. Od roku 1990 mají neuvěřitelných sedm titulů. A ke slovu se dostane také drezura, která vyvrcholí tím nejlepším, co je k vidění, volnou Grand Prix, jež se pojede v neděli 16. září.
 

Web akce můžete navštívit ZDE

 

Zdroj: Tisková zpráva WEG
 
Foto: Tomáš Holcbecher
 
 



Štítky: TryonWEG
reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE