reklama 11B

Ondřej Pospíšil vyhrál zduchovické finále ČSP 2018

ikonka

Vítězem finále Českého skokového poháru 2018 se stal Ondřej Pospíšil, a to i přes to, že celkem nasbíral se čtveřicí koní 20 trestných bodů. Chyb v tomto finále, do něhož nastoupili hned tři jezdci poprvé ve své kariéře, diváci viděli nezvykle hodně…
30.09.2018 17:49  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

 
Přestože Jan Štětina finále domácí parkurové extraligy okusil již v loňském roce a před jím ještě v roce 2006, výhodu nad svými soupeři, kteří tento soutěžní model okusili poprvé, neměl. Finále je totiž pokaždé úplně jiné a na koně soupeřů se předem nedá přichystat. Štětina nasbíral celkem 52 trestných bodů a skončil čtvrtý. Hned pětkrát zaváhal s obávaným Zandirem Ondřeje Pospíšila.
 
Největší smůlu si však se Zandirem vybral lídr pohárové tabulky Jan Chýle. Zapisoval v jeho sedle hned 28 trestných bodů. Kromě dvojky s ním totiž chyboval na všech překážkách, včetně posledního skoku v trojkombinaci. Celkových 44 trestných bodů pro něj znamenalo třetí místo.
 
O prvenství se v posledním kole utkali Ondřej Pospíšil s Matějem Kotalíkem. Kdyby Pospíšil ve čtvrté jízdě nechyboval, stal by se vítězem ještě před závěrečným startem Matěje Kotalíka. Jenže chyba na dvojce znamenala konečných dvacet trestných bodů, zatímco Kotalík jich měl průběžně devatenáct. Věděl však, že si již nesmí dovolit žádnou chybu, a to se nestalo. S Abdulahem B shodil tři překážky a s 31 trestnými body nakonec byl rád za druhé místo.



reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE