reklama 11D

Olympijský šampion Nick Skelton ukončí kariéru

Podle magazínu Horse and Hound ohlásil úřadující olympijský šampion Nick Skelton, že ukončí kariéru on i jeho hvězdný čtyřnohý partner Big Star. Dvojice se rozloučí s fanoušky parkurového sportu během Royal Windsor Horse Show v květnu.
06.04.2017 13:49  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

Nick Skelton vyhrál s Big Starem individuální soutěž na olympiádě v Riu 2016. Foto: FEI

Nick Skelton se v devětapadesáti letech rozhodl ukončit svou fantastickou sportovní kariéru. Skončí také hřebec Big Star, s kterým tvoří dvojici, a s kterým vybojoval dvakrát olympijské zlato. Z Londýna si v roce 2012 odvezl nejcennější kov ze soutěže týmů, v Riu loni zvítězil v soutěži jednotlivců.
 
„Vždy jsem říkal, že až skončí Big Star, skončím také. Tento sport mi dal za třiačtyřicet let více, než jsem kdy doufal. Je to pro mě těžké rozhodnutí, ale nemládnu a je dobré skončit v tom nejlepším“, uvedl Skelton pro Horse and Hound.
 
Skelton vstoupí do historie jezdectví jako opravdová legenda. Má dvě zlata z olympiád, dvakrát byl stříbrný a třikrát bronzový na mistrovství světa. Z evropských šampionátů má třikrát zlato, třikrát stříbro a třikrát bronz.
 
Vítězství v soutěžích Grand Prix či v Pohárech národů by se počítala jen těžko. Z těch nejdůležitějších jmenujme Grand Prix Aachen v roce 2013 právě s koněm Big Star. Skelton také v roce 1995 zvítězil ve finále Světového poháru s Dollar Girl. 
 
Big Star je čtrnáctiletý hřebec holandského chovu. Jeho otcem je Quick Star a matka Jolanda je po úspěšném plemeníkovi Nimmerdor. 
 
Dvojice se rozloučí 14. května ve Windsoru. 
 
Zdroj: WOSJ
 



reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE