reklama 11C

Ohlédnutí za pátým kolem série GC v Hamburku

ikonka

Během druhého květnového víkendu se na jednom z nejproslulejších světových kolbišť odehrálo páté kolo seriálu Global Champions. Jak se vedlo zástupcům družstva Prague Lions, a kdo ovládl soutěž jednotlivců při Grand Prix, si připomeňme v reportáži.
17.05.2018 10:15  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

REPORTÁŽ Z HAMBURKU SLEDUJTE TADY

Nejlepší parkuroví jezdci a koně světa se v rámci série Global Champions představili letos již popáté, a to ve dnech 10. až 12. května v Hamburku. Opět nechyběli zástupci družstva Prague Lions.

Na start čtvrtečního zahajovacího kola týmové soutěže Global Champions League se v jejich barvách jako první postavil Holger Wulschner. Německý jezdec s hřebcem BSC Cha Cha Cha na překážkách nechyboval, dovezl pouze jeden trestný bod za překročení stanoveného času. Pro sobotní kolo jej vystřídal další z Pražských lvů Gerco Schröder z Nizozemí, jenž se svým hřebcem Glock´s Londonem nechyboval. 

Anna Kellnerová absolvovala úvodní těžký parkur z dílny Franka Rothenbergera v sedle Giljandra. Na překážkách chybovala jednou a byla penalizována jedním bodem za překročení času. Pro druhé kolo zvolila valacha Calcourta Falklunda, s nímž obdržela devět trestných bodů za dvě chyby v závěru jinak velmi vydařené jízdy a opět drobné překročení časového limitu. V celkovém součtu Pražští lvi zaznamenali patnáct trestných bodů, což stačilo na dvanácté místo. 

Na stupně vítězů vystoupali v Hamburku členové celku Shanghai Swans. Irský jezdec Shane Sweetham zajel dvě čistá kola, nejprve v sedle Indry van de Oude Heihof, napodruhé nezaváhal s hřebcem Chaqui Z. Jeho kolega Pius Schwizer ze Švýcarska inkasoval s hnědákem Living The Dream v první jízdě jeden trestný bod, v druhém kole přidal body za shození jedné překážky. Skóre v hodnotě pěti trestných bodů stačilo tomuto celku na třetí místo.

Stejný výsledek zaznamenalo družstvo Valkenswaard United. Nizozemský reprezentant Jur Vrieling s hřebcem VDL Glasgow ve čtvrtečním úvodu dovezl trestný bod za překročený čas. V další jízdě přidal čtyři trestné body za smolnou chybu až v závěru parkuru. Tým podržel svým výkonem německý matador Marcus Ehning v sedle Pret a Tout, když v druhém kole nechyboval. Navázal tak na čistý výkon Maurice Tebbela s Chacco´s Sonem, který startoval v zahajovací soutěži. Valkenswaard United obsadili stříbrnou pozici, k čemuž jim dopomohl lepší součet dosažených časů ve srovnání s třetími Shanghai Swans.

Výborně si vedli reprezentanti St. Tropez Pirates. Belgičan Pieter Devos předvedl dva suverénní výkony. První kolo překonal čistě v sedle Claire Z, napodruhé nechyboval s Apartem. Druhou dvojici pirátů ze St. Tropez tvořila Němka Laura Klaphake s koněm Catch Me If You Can. Ta v první jízdě nezaváhala. V sobotním kole sice shodila jednu překážku, ale výsledek se čtyřmi trestnými body stačil v konečném hodnocení na vítězství. St. Tropez Pirates se díky hamburskému triumfu posunuli na třetí místo průběžného pořadí. Na svém kontě mají 82 bodů. O 19 bodů více mají druzí Valkenswaard United. Ve vedení se drží zástupci London Knights, kteří mají 109 bodů.

Sobotní odpoledne přineslo také druhý vrchol soutěžního programu, kterým byla Longines Grand Prix Hamburku s překážkami do 160 centimetrů. Kvalifikací, jež je počítána z druhého kola týmové soutěže, se do ní probojovalo 35 jezdců. Člen Pražských lvů Gerco Schröder a Glock´s London byl jedním z nich. Většinu kurzu si vedl velmi dobře, po zaváhání v trojskoku se však rozhodl vzdát. Dalším zástupcem Prague Lions ve Velké ceně byl Holger Wulschner na BSC Cha Cha Cha, který si po jedné chybě dojel pro devatenáctou příčku.

Celkem sedm dvojic se popasovalo se základním parkurem bez zaváhání a o pořadí na nejvyšších pozicích muselo rozhodnout rozeskakování. Mladý jezdec Martin Fuchs ze Švýcarska zvolil s hřebcem Chaplinem rychlé tempo. Jeho čas 37,69 sekundy by stačil na vítězství, jenže chyboval ve dvojskoku a dojel tak třetí. Druhé místo obsadil domácí reprezentant Maurice Tebbel s hnědákem Chacco´s Sonem. Na překážkách nechyboval ani v rozeskakování a cílem projel v čase 39,14 sekundy. O více než sekundu rychlejší byl aktuální lídr světového žebříčku Nizozemec Harrie Smolders. Ten s Donem VHP Z dojel do cíle rovněž s nulou a stal se tak vítězem páté Velké ceny letošní série Global Champions Tour. Jméno lídra bodování jednotlivců zůstalo po hamburském mítinku nezměněno. Na nejvyšší příčce se drží britský jezdec Scott Brash se 131 body. Na druhé místo se vrátila Australanka Edwina Tops-Alexander, která má o dvanáct bodů méně. Další z Britů Ben Maher je se ztrátou šestnácti bodů třetí.




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE