reklama 11D

Ohlédnutí za Spring Junior Cupem v Poděbradech

ikonka

Ve video reportáži EquiTV můžete sledovat souhrn z parkurového Spring Junior Cupu, tedy závodů určených pro děti, juniory a mladé jezdce. Konaly se ve dnech 31. května až 3. června a rozhodovalo se při nich, kteří jezdci pojedou reprezentovat na ME.
08.06.2018 08:55  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

REPORTÁŽ ZE SPRING JUNIOR CUPU MŮŽETE SLEDOVAT ZDE

Během prvního červnového víkendu se v Poděbradech konal Spring Junior Cup – parkurové závody určené pro jezdce mladých věkových kategorií. Česká jezdecká federace při nich vybírala účastníky letošního mistrovství Evropy dětí, juniorů a mladých jezdců. 

Příležitost však dostali i jezdci na ponících. V neděli 3. června, kdy celý mítink vrcholil, pro ně byl připravený parkur stupně SP. Do rozeskakování se při něm probojovalo sedm dvojic, ale jen čtyři z nich pak rozhodující jízdu dokončily. Laura Najmanová na Nightbeauty T. do cíle dojela, dovezla však 9 trestných bodů, což znamenalo čtvrté místo. Třetí pozici na stupních vítězů obsadila s jedním zastavením a časem 42,35 sekundy Anna Marie Vítková s Millice Anne-Lipans Stars. Jedno zaváhání potkalo i Kláru Hlaváčkovou v sedle klisny Cheyenne. Byla však velmi rychlá, a tak brala druhé místo. Jediná dvojice, a to Kristýna Šmatláková a Majans Jessy, překonala kurz rozeskakování bez chyb, což jí pochopitelně vyneslo první příčku.

Jako finále třídenního klání byla pro děti a juniory vypsaná dvoukolová soutěž stupně S**, tedy s překážkami do 130 centimetrů. Všichni jezdci v TOP5 dovezli v první či druhé části po jedné chybě, a tak o pořadí na nejvyšších příčkách rozhodoval čas druhého kola. Linda Portychová s Peggy Sue spolu se 4 trestnými body zaznamenala čas 48,16 sekundy, jenž znamenal páté místo. Čtvrtá dojela Lucie Melmerová, která byla v tandemu s Lorettou o sekundu rychlejší. Na třetí místo dosáhla Petra Pařenicová se zkušenou bělkou Sarah Sun. Jejich konečné skóre činilo 4 trestné body a čas v hodnotě 46,53 sekundy. Svižně procválala kurzem druhého kola Valentýna Kuková. Když projela cílem se Spotlight Z, ukazovala časomíra o více než sekundu lepší čas, než měla Petra Pařenicová. Nejrychleji si s parkurem poradil Daniel Pospěch na koni Non Stop Nova Equi. Ze dvou kol měl, stejně jako jeho nejbližší soupeři jednu chybu, čas však dokázal stlačit až ke 45 sekundám. 

Německý trenér Tjärk Nagel, který dlouhodobě spolupracuje s Českou jezdeckou federací, po celou dobu bedlivě sledoval výkony českých jezdců. Po skončení této soutěže byli vyhlášeni kvalifikovaní účastníci evropského šampionátu v kategorii dětí. Do francouzského Fontainebleau pojedou reprezentovat Mariana Michlíčková, Petra Pařenicová, Valentýna Kuková, Anna Helebrantová a Eliška Hasnedlová. Roli náhradníka má Filip Štěpán. 

Parkur stupně ST s dvěma hvězdami čekal startující v kategoriích juniorů a mladých jezdců. Soutěž s překážkami do 140 centimetrů se jela rovněž jako dvoukolová. Bez penalizace nastupovala do kolbiště k druhé jízdě Kateřina Tomanová v sedle koně Chacco Gold. Napodruhé však přišlo zaváhání a dvojice se s časem 55,88 umístila na 5. příčce. Bez chyb se podařilo projet tratí prvního kola také Františkovi Stružinskému, a to rovnou s dvěma jeho koňmi. Lépe si pak vedl s valachem Bob Saint Clarem, se kterým dojel po jedné chybě čtvrtý. Stejný scénář měly jízdy Sáry Vingrálkové na Celaně Z. Po čistém prvním kole přišla chyba v kole druhém a bylo z toho třetí místo. Václav Nágr s klisnou D.Amelusinou R22 v celé soutěži na překážkách nechyboval. Inkasoval pouze jeden trestný bod za překročení stanoveného času v první jízdě a dojel si pro druhou příčku. Vítězem se stal Alexandr Baraldi s Elamé, který jako jediný z celého startovního pole dokázal překonat oba parkury bez trestných bodů.

Také v kategorii juniorů a mladých jezdců byli po této soutěži vyhlášeni vybraní jezdci pro mistrovství Evropy. Z českých juniorů zamíří v polovině července do Francie Sára Vingrálková, Sofie Najmanová, Tereza Svobodová, František Stružinský a Michaela Rodová. Jako náhradníci byli vybráni Anna Heldová, Daniel Pospěch. V šampionátu mladých jezdců se představí Alexandr Baraldi a Václav Nágr. 

Pokud se chcete podívat na nezkrácený video záznam Spring Junior Cupu v Poděbradech, klikněte na náš web www.equitv.cz.




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE