reklama 11A

Oboustranné jednání SCHČT o vzájemné dohodě

Ve čtvrtek 7. července proběhlo ve Velkém Rybníku jednání zástupců bývalého předsednictva Svazu chovatelů českého teplokrevníka se zástupci nového předsednictva. Jediným tématem schůzky bylo řešení současné situace ve SCHČT. A jaké jsou závěry?...
08.07.2016 10:32  |  Rubrika: Chov  |   FANCLUB
reklama 12D

 
Jednání se účastnili: M. Perníček, F. Srnec, M. Kubištová, J. Kincl, Ing. B. Králová, K. Růžička, F. Srnec, MVDr. J. Lysák, V. Boušková, MVDr. Vítů, Ing. Kreidlová, Z. Hrnčíř, Ing. J. Malý, J. Chýle.
 
Po vzájemné diskusi všech zúčastněných M. Perníček navrhl tři způsoby řešení situace:
1) svolat konferenci, kde bude zároveň probíhat územní schůze s možností volby jak volených tak automatických delegátů. Po této volbě bude probíhat celostátní konference. Automatičtí delegáti jednotlivých oblastí budou akceptováni k datu oblastních schůzí a budou mít rovněž právo volit na schůzi před konferencí i na samotné konferenci. Kandidáti do předsednictva vzešli již z oblastních schůzí.
2) svolání mimořádné valné hromadysvolání členské základny
3) nechat věc na dořešení soudutato varianta je shodně považována za nejhorší a nejkrajnější.
 
Po poradě MVDr. Vítů s p. Kreidlovou, Z. Hrnčířem, J. Malým, J. Chýlem ve vedlejší místnosti bylo sděleno následující stanovisko. - Do deseti dnů se MVDr. Vítů, Ing. Kreidlová, Z. Hrnčíř, J. Malý, J. Chýle po poradě s právním zástupcem a ostatními členy vyjádří k možným navrženým variantám a řešení situace. Stanovisko bude sděleno písemně na sekretariát svazu.
 
MVDr. Vítů potvrdil, že byl podán návrh k soudu na zapsání do obchodního rejstříku. Byl předložen zápis a prezenční listina z konference v Humpolci, kde bylo zjištěno, že se na prezenční listině nachází jména nezvolených delegátů. MVDr. Vítů, Ing. Kreidlová, J. Malý, J. Chýle s tímto nesouhlasí.
 
Všichni zúčastnění se shodli, že nebude poškozena členská základna svazu, hospodaření svazu a dotační politika. Dále bylo jednomyslně schváleno, že garanti oblastí zvolení na oblastních schůzích jsou platní a obdrží seznam členů, po jeho dopracování, aktualizaci a transformaci do programu excel. Předběžně v termínu do konce července.
 



reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE