reklama 11B

Oaks a Lázeňská míle vrcholy karlovarské sezony

ikonka

V neděli 22. července se na dostihovém závodišti v Karlových Varech běžely dva vrcholné dostihy. Prvním bylo Oaks, jeho vítězkou se stala Dylanka. Druhou pak byla Lázeňská míle, kterou ovládl Zock. Více se dočtete v článku níže…
23.07.2018 17:50  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12A

Karlovarské závodiště je v souvislosti s právě probíhající sezónou neustále středem zájmu odborné i laické veřejnosti. V neděli 22. července se Hipodrom Holoubek s.r.o. stal hostitelem čtvrtého klasického dostihu aktuální sezóny - 73. Oaks Holdingu Rabbit CZ. Startovní listina nejdůležitějšího výkonnostního testu tříletých klisen obsahovala osm jmen. Převaze zástupkyň zahraničních chovů se postavila jediná představitelka domácího odchovu Maková Panenka (v cíli pátá), která ovšem přijela jako zahraniční účastnice.
 
Největší pozornost byla věnována Carmelle, která předvádí výborné výkony i v konkurenci hřebců. Žádné velké zklamání se nekonalo, třebaže nositelka bílých barev Dostihové stáje Pegas a svěřenkyně trenéra Dalibora Töröka klasický triumf nezískala. O necelou délku podlehla výborně finišující Dylance. Jezdec Ferhanov se mohl před cílovou páskou zvednout ze sedla a s vítězným gestem vychutnat svůj první velký triumf. 
Spolehlivost prokázala v cíli třetí Wild Love, dotované příčky zabraly ještě Kihnu a slovenská vyslankyně, i když jediná česká odchovankyně mezi importovanými soupeřkami, Maková Panenka.
 
Druhým vrcholem odpoledne byla Lázeňská míle Mikropu Čebín. Její začátky se tradují od 30. let minulého století a letos byl odběhnut 30. ročník. 
Čtyřletý Zock obhajoval loňský triumf. Příslušnost v nejvyšší společnosti potvrdil, druhého Master Of Golda porazil o více než dvě délky.
 
Jediným koněm s dostihovými zkušenostmi byla ve zkoušce koňských juniorů Near To Be Rich. Tuto výhodu s přehledem využila. Všem ostatním debutujícím soupeřům ukázala záda s náskokem deseti délek. 
 
V rámcovém překážkovém dostihu III. kategorie jednoznačně exceloval šestiletý Amadeon. Tréninkový kolega Dylanky a Saula zajistil Heleně Vocáskové trenérský hattrick.
 
Trojitý zásah se povedl také Martině Havelkové, navíc s běloušem Herbeboisem zaznamenala první triumf v roli trenérské. V závěrečném dostihu v sedle Savage dosáhla na 152. vítězství kariéry a překonala letitý rekord Míly Hermansdorferové-Schulzové.
 
Karlovarská neděle se odehrála ve znamení oslav. Oficiální gratulaci k nedávným sedmdesátinám převzal od zástupců Jockey Clubu a domácího pořadatele ing. Václav Chaloupka.
 
 

Výsledky:

 
Cena DUX JOSEF CHEJN s.r.o. (IV.kat., 1.400m): Twinky (ž.M.Havelková) –Rakia (ž.B.Murzabayev) – Singapore Spice (ž.V.Korečková)
Cena MYDLÁŘKY BENEŠOV (III.kat.,1.400m, dvouletí): Near To Be Rich (ž.P.Foret) – Torque Power (ž.R.Koplík) – Chiouboucar (ž.V.Korečková)
Cena JATKY ČESKÝ BROD a.s. (III.kat.,2.000m): Saul (B.Ferhanov) – Galis (ž.J.Šafář) – Waste No Time (ž.J.Rája)
30. Lázeňská míle MIKROPu ČEBÍN a.s. (II.kat.,1.600m): Zock (ž.B.Murzabayev) – Master Of Gold (žk.D.Liška) – Father Frost (ž.J.Šafář)
73. OAKS HOLDINGU RABBIT CZ (Listed,2.400m, klisny): Dylanka (B.Ferhanov) – Carmella (ž.P.Foret) – Wild Love (ž.B.Murzabayev)
Cena RENOMIA AGRO (steeplechase, III.kat.,3.700m): Amadeon (S.Ferhanov) – Yara (J.Odložil) – Santos (D.Vyhnálek)
Cena PRIMO Josef Chejn s.r.o. (IV.kat.,2.000m): Herbebois (ž.M.Havelková) – Markos (žk.D.Liška) – Determis (ž.B.Murzabayev)
Cena DZS Struhařov a.s.  (V.kat.,1.600m): Savage (ž.M.Havelková) – Fantastic Lady (N.Petrlík) – Lakar (žk.S.Laubeová)
 
 
Text a foto: Marcela Kozová



reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE