reklama 11C

OH Rio 2016: Simon Delestre nakonec nenastoupí

Francouzský reprezentant a aktuální světová dvojka Simon Delestre se nakonec nezúčastní olympijských her 2016 v Riu de Janeiru, kde měl nastoupit na start se svým koněm Hermes Ryan. Důvodem pro vzdání se svého olympijského snu je zranění koně…
11.08.2016 11:06  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

Foto archiv Jezdci.cz

Zprávu o tom, že se francouzský jezdec Simon Delestre nakonec nezúčastní olympijských her v Riu 2016, přineslo mnoho světových médií. Příčinou pro odstoupení a tím ztracení již předem olympijského snu o medaili, je, jak uvedl britský online server Horse and Hound, zranění koně na hlezně.

Přestože jezdec mohl být jednímfavoritů nejenindividuální soutěži, ale patřil i do francouzského týmu, rozhodl se neriskovat zdraví koně a tedy odstoupitolympijské soutěže. V týmu dále nastoupí Kevin Staut, Roger Yves Bost a Penelope Leprevost. Dle kanadského Noelle Floyd by za Simona Delestre zřejmě měl odstartovat Phillipe Rozier.

Tentýž server uvedl, že se neví příčiny zranění, ani přesný nález. Šéf ekipy pro tento server řekl, že to mohla být i nešťastná náhoda, například kůň špatně odšlápl nebo se mu to stalo při vstávání. Dále dodal, že udělali vše, co bylo v jejich silách, aby mohli určit, zda má dvojice nastoupit či ne.

Celý text na Noelle Floyd si můžete přečíst v anglickém jazyce ZDE




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE