reklama 11D

OAKS a Lázeňská míle vrcholy karlovarského mítinku

V neděli 23. července na Hipodromu Holoubek s.r.o. čeká pro všechny milovníky rychlých koní čtvrtý dostihový mítink tvořený osmi dostihy. Hlavním bodem programu bude 72. Oaks. Čtvrtá klasická zkouška této sezóny je přístupná pouze tříletým klisnám…
19.07.2017 18:54  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12D

Foto: Marcela Kozová

Po stopách loňské vítězky Sedmikrasky se vydá její stájová kolegyně Polyanta (ž.P.Foret). Před rokem si životní debut odbyla na karlovarské dráze, a to vítězně. Letos zvítězila v jedničkovém Mem. R.Deyla a druhá doběhla v Jarní ceně klisen. Z Francie si v červnu mimo 4. místa dovezla také cenné zkušenosti a tak patří do okruhu největších favoritek. Pozornost si zasluhuje vítězka Ceny Masise z minulého roku a letos třetí v Jarní ceně klisen Saša (ž.J.Verner). Navíc je jedinou účastnicí, která zkoušela štěstí v Českém derby. Vysoké ambice má rovněž Coffola (ž.B.Murzabayev), která v dosavadních čtyřech startech nedoběhla hůře než čtvrtá. Do konečného pořadí by měly promluvit ve dvou letošních startech neporažené Hessoesse (ž.J.Rája) a Luxia (ž.J.Šafář). Do nejvyšší společnosti se snaží proniknout dosud nezvítězivší Rabbit Van Winkle (ž.M.Mach), Stealing A Win (ž.J.Palík) a Sigiriya (ž.R.Koplík).

Druhým vrcholem odpoledne bude tradiční Lázeňská míle. Její historie sahá do třicátých let minulého století a stále si drží punc kvality, třebaže je vypsán jako dostih II. kategorie.  Na startu uvidíme loňskou premiantku tohoto dostihu Dally Hit (ž.J.Palík), účastníka červnového Českého derby Zocka (ž.B.Murzabayev) a předloňského Rakouského derby Bukhariho (B.Ferhanov), neustále se zlepšující dvojici  Facts And Figures (ž.P.Foret) a Bahama Pa Pa (ž.R.Koplík). Bez šancí na nejlepší umístění není ani čerstvý vítěz ze zdejšího dvojkového testu na počátku července Riverton (ž.J.Šafář) nebo Sirius (ž.V.Korečková). Johanka (ž.M.Havelková), pátá v karlovarské Letní ceně klisen, je jedinou klisnou na startu. Zkušenosti z  jedničkových a dvojkových dostihů by při nárůstu aktuální formy mohl využít Echo Rules (ž.J.Chaloupka).

Zajímavá jména obsahuje jeden z rámcových překážkových dostihů, kde své síly poměří hned tři někdejší derbisté – Gibb´s Beach (P.Boekhout), Love Me (ž.P.Kašný) a především vítěz šesti rovinových a překážkových dostihů v řadě Barateus (S.Ferhanov). Proti nim nastoupí při přítomnosti jediné klisny Holin One (ž.M.Novák) dvojnásobný loňský vítěz se zkušenostmi z jedničkových klání Mirax (ž.J.Myška). Diamond Race (ž.M.Liška) před třemi týdny na zdejší dráze triumfoval. Simon Set (ž.J.Kousek) čeká na plný zásah téměř dva roky, ovšem letos ukazuje výrazný výkonnostní posun.

 

Program:

14.00     Cena MYDLÁŘKY BENEŠOV (steeplechase IV.kat.,3.500m)

14.30     Cena JATKY ČESKÝ BROD a.s. (steeplechase, III.kat.,3.700m)

15.00     Cena RENOMIA AGRO (III.kat.,2.000m)

15.30     Lázeňská míle MIKROPu ČEBÍN (II.kat.,1.600m)

16.05     72. OAKS HOLDINGU RABBIT CZ (Listed,2.400m, klisny)

16.30     Cena PRIMO Josef Chejn s.r.o. (IV.kat.,2.000m)

17.00     Cena DZS Struhařov a.s. (III.kat.,1.400m, dvouletí)

17.30     Cena DUX Josef Chejn s.r.o. (IV.kat.,1.400m)

 

Autor textu: Marcela Kozová




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE