reklama 11A

O sezonách ČJF 2017 - 2018 s Danielou Diringerovou

ikonka

V naší pravidelné rubrice „O sezonách ČJF“ se ptáme předsedů komisí disciplín v rámci ČJF na hodnocení sezony 2017 a plánů do sezony následující. Tentokrát jsme položili několik otázek předsedkyni všestrannostní komise Daniele Diringerové…
29.12.2017 10:00  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

Jak byste zhodnotila uplynulou jezdeckou sezonu ve vaší disciplíně na českých kolbištích?

Potvrdil se vzrůstající počet nových jezdců a koní, kteří začali ve všestrannosti závodit v posledních letech, a v letošním roce většina pořadatelů nemohla ani přijmou na závody všechny zájemce. V karlovarské oblasti se po dlouhých letech opět konaly oficiální závody ve všestrannosti. Jako pokaždé mělo vysokou sportovní úroveň mistrovství republiky v Pardubicích.

 

Jaké byste vyzdvihla letošní reprezentační výjezdy? - Které mezinárodní výsledky našich jezdců vám nejvíce utkvěly v hlavě?

Bouhužel se nepodařilo sestavit družstvo na ME seniorů v polské Strzegomi, a tak se na startu objevil jediný náš zástupce Miloslav Příhoha s koněm Captain Hero, který  se s nástahami všech tří zkoušek vyrovnal se ctí a dokončil soutěž na 35. místě ze 77 startujících dvojic. Velmi dobře předvedli naši jezdci šestilé koně na mistrovství světa mladých koní v Le Lion d'Angers, kde startoval Miroslav Trunda s Shutterflyke a Go Brienem a Pavel Březina s klisnou Cona Cia. Výborné umístění získala dvojice Miroslav Trunda s Shutterflyke, kteří mezi sedmačtyřiceti startujícími získali po bezchybném výkonu 8. místo. Dobré výsledky v soutěžích na úrovni dvou hvězd předváděly naše mladé jezdyně Eliška Orctová, Šárka Douchová, Barbora Kamírová a Šárka Votavová. Měly by svoje snažení zúročit v příštím roce na ME ve Francii.

 

Co se v roce 2017 podařilo v rámci činnosti komise vaší disciplíny, a co se naopak letos nepodařilo dotáhnout do konce?

V letošním roce jsme pokračovali v projektech stylových soutěží a v projektu podpory nových rozhodčích, technických delegátů a stavitelů. Ve spolupráci s východočeskou oblastí jsme uspořádali školení pro stavitele, technické delegáty a pro rozhodčí stylových soutěží. Pro jezdce, kteří z všestranností začínají, pokračoval Malý pohár všestrannosti, který bude mít své vyhodnocení na galavečeru v Humpolci. Velké rezervy máme v péči o seniorskou reprezentaci, na kterou se v příštím roce bude snažit zaměřit.

 

Jaké cíle v rámci činnosti komise máte pro rok 2018?

V příštím roce bychom chtěli pokračovat ve stejných projektech jako v letošním roce, více podpořit pořadatele, protože budování crossových tratí je velmi finančně náročné. Chtěli bychom využít zkušeností zahraničních trenérů, kteří nyní trénují v SCM, i pro soustředění dalších jezdců a vzdělávání rozhodčích. V příštím roce by se měly uskutečnit dva nové seriály závodů, jeden určený jezdcům do 18 let a jeden pro jezdce, kteří ve všestrannosti začínají.

 

Na co se příznivci vaší disciplíny mohou nejvíce těšit v roce 2018?

Po několika letech se v Pardubicích uskuteční opět mezinárodní závody. Věřím, že se na startu objeví i řada českých jezdců.

 

Jaké je vaše osobní přání do roku 2018?

Do roku 2018 si hlavně přeji co možná nejméně zranění jak jezdců, tak i jejich koní.

 

foto: archiv jezdci.cz




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE