reklama 11C

O sezonách ČJF 2016 - 2017 s Klárou Šalkovou

S koncem roku nastává i čas bilancovat nad uplynulou sezonou a plánovat tu další. Stejně jako před rokem jsme oslovili manažery komisí a předsedy oblastí, aby nám odpověděli na pár otázek. Nyní vám přinášíme rozhovor s Klárou Šalkovou.
21.12.2016 10:30  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

 

Klára Šalková je manažerkou reiningu. Také se zapojila do naší rubriky a poskytla nám krátký rozhovor o uplynulé i blížící se sezoně.
 
 
Jak byste shrnula sezónu 2016 ve vaší disciplíně?
 
Začátek sezóny 2016 byl pro reining poznamenán probíhajícími šetřeními disciplinární komisí, změnami koncepce vedení ČJF a přípravou reprezentačního výjezdu
 
Můžete jmenovat nějaké konkrétní úspěchy, v činnosti komise i ve sportu a reprezentaci?
 
Na sklonku roku 2015 byly na stránkách FEI zveřejněny kritéria kvalifikací pro start na MS FEI seniorů v reiningu. Tímto se účast našich jezdců na MS FEI seniorů stala hlavním cílem sezóny 2016. Na stejném místě se pořádalo i ME juniorů a mladých jezdců, avšak účast na ME nevyžadovala žádné kvalifikační závody, zatímco senioři museli splnit kvalifikace na dvou různých závodech CRI 3* za minimální skóre 70 bodů. 
 
Někteří jezdci vyjeli již v březnu do německého Kreuthu. Další kvalifikační závody CRI 3* jsme uspořádali v Kozlovicích. 
 
Pro nesplnění kvalifikačních podmínek i nedostatek vhodných koní, odjel na FEI MS seniorů pouze Lukáš Brůček s hřebcem Lil Smokin Gun a skončili na 25. místě. 
 
Na ME FEI juniorů a mladých jezdců jsme měli pouze jednu zástupkyni – Brendu Lesniczákovou s valachem Ima Lil Pepto , kteří obsadili 15. místo v kategorii mladých jezdců. 
 
Vyvrcholením sezóny na domácí scéně bylo tradičně MČR, které proběhlo v září v Kozlovicích. Zúčastnilo se 61 dvojic i přesto, že byla zpřísněna kvalifikační kritéria. M-ČR bylo dobře technicky i organizačně zvládnuto. 
 
V končícím roce jsme uspořádali dva semináře pro začínající, na kterých byli podrobně seznámeni s pravidly všeobecnými i reiningovými, veterinárními předpisy i základy ošetření úrazů koní a rozpoznání nemocí u koní, dále dva jezdecké kurzy pro mladé a začínající jezdce a pro pokročilé jezdce. 
 
Mám za to, že úroveň jezdců a s tím související i výkonnost koní, ale i jejich počet neustále roste. Zaznamenáváme rovněž zvýšený zájem o tento sport u dětí a mládeže. 
 
Co se hlavním cílem komise pro blížící se novou sezónu?
 
V roce 2017 bychom rádi pokračovali v práci s mladými jezdci a juniory. Pevně věříme, že budeme schopni sestavit konkurenceschopné týmy na nadcházející ME juniorů, mladých jezdců a seniorů a rovněž umožníme splnění kvalifikace seniorům tím, že uspořádáme jedny kvalifikační závody CRI 3* u nás. Počet aktivních jezdců reiningu se zvyšuje a zvyšuje se i úroveň výkonů a doufáme, že rok 2017 bude pro reiningové jezdce rokem úspěšným. 
 
Co byste si osobně přála do nového roku?
 
Do nového roku bych osobně přála všem pevné zdraví, silnou vůli, spolehlivé přátele, pohodu a štěstí.



reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE