reklama 11A

O sezonách ČJF 2015-2016 s Jarmilou Beranovou

Jedním z manažerů, kteří pro Českou jezdeckou federaci pracují od začátku roku 2016, je Jarmila Beranová. Ta se ujala vedení skokové komise ČJF, a tak jsme jí požádali o odpovědi na otázky v rámci naší pravidelné rubriky… Celý rozhovor najdete níže.
03.02.2016 08:50  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12D

Jarmila Beranová pracuje od začátku roku 2016 jako manažer skokové komise ČJF. Foto: archiv Jezdci.cz

Jaké plány pro letošní sezonu skoková komise České jezdecké federace, nám prozradila novopečená manažerka komise Jarmila Beranová…
 
 
Byla jste VV ČJF vybrána do pozice manažera skokové komise. S jakým cílem do komise vstupujete? Čeho byste chtěla dosáhnout?
 
Problematiku skokového sportu chceme řešit komplexně.  Chtěli bychom aktivně komunikovat se členy OV pro sport a prosadit větší spolupráci s oblastmi. Prostřednictvím OV vyhledávat talentovanou mládež a podporovat její další výkonnostní růst, zejména vstupem do SCM či jiných systémů tréninkových soustředění, případně reprezentace. Dále bychom chtěli sami aktivně vyhledávat na závodech mládež s výkonností umožňující zařazení do reprezentačního kádru. Chceme se více věnovat vzdělávání a doškolování stylových rozhodčích, pomáhat v rozvoji a vzdělání našim stavitelům a následně tím i jezdcům ve vzestupu výkonnosti. 
 
Jak bude postavený váš tým – komise? Co kdo bude mít na starost?
 
Skoková komise si rozděluje kompetence takto: 
Beranová Jarmila – komunikace s pořadateli závodů a orgány ČJF
Mašek Petr – stavitelé, doškolování…
Mestenhauser Vladimír - Stylové skákání, 
Skřivan Jiří - manažer reprezentace disciplíny skoky, 
Šveňková Markéta – oficiální výstupy ze skokové komise, web, rozhodčí, většina výjezdů se seniorskou reprezentací
Žíla Zdeněk -  reprezentace děti, junioři, ml, jezdci
 
Co je cílem z pohledu reprezentace?
 
Za SK se budeme snažit poskytnout reprezentačnímu týmu co nejlepší servis. To znamená zajistit k výjezdům informovaného a zodpovědného vedoucího equipy, v rámci finančních možností ČJF pokusit se zajistit týmového veterináře a případně i trenéra.
 
Důležití jsou také členové, kteří se disciplíně věnují na nižší, než repre úrovni. Budete také pracovat nějak s touto skupinou? 
 
Je potřeba se zamyslet nad směrem, kterým by se měly vyvíjet hobby soutěže. Připravili jsme VV návrh projektu kategorizace pro jezdce po ZZVJ ke schválení pro r.2016,  s účinností od 1.1.2017
 
Plánujete pro rok 2016 nějaký ucelený vzdělávací projekt? Soustředění, semináře apod.? Jakou roli hraje vzdělávání ve vaší disciplíně… s kým byste chtěl spolupracovat případně... 
 
Spolupracujeme úzce s komisí pro vzdělávání, v jejíž kompetenci je vzdělávací projekty a semináře koordinovat. Připravili jsme návrh projektu stylšampionátů pro rok 2016.
 
Dále spolupracujeme s trenéry SCM na projektu uspořádání otevřených kontrolních závodů frekventantů SCM, které by měly proběhnout na Hradištku u Sadské. Stavět parkury a hodnotit stylové soutěže by měl Eduard Petrovič. 
 
Dále je naším plánem nastavit trvalejší a systematickou spolupráci s renomovaným stavitelem, odborným institutem stavitelů, kteří by byli ochotni stavět víckrát v roce parkury na prestižních závodech v ČR, případně aby na těchto závodech probíhalo i školení našich stavitelů.  Cílem spolupráce by mělo být seznámit naše stavitele s moderními trendy ve stavbě parkuru, získat nové stavitele a umožnit našim jezdcům získat více zkušeností na parkurech zahraničních stavitelů, bez nutnosti cestovat do zahraničí. Konkrétní schůzka na toto téma, se zástupci Cášské školy stavitelů, již proběhla za účasti paní prezidentky ČJF ing.Olgy Plaché a viceprezidenta pro sport  pana Bohumila Rejnka. 
 
Co byste si osobně přála pro disciplínu i celý sport do roku 2016?
 
Přála bych si sport klidný a úspěšný rok pro všechny aktéry jezdeckého sportu.



reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE