reklama 11C

O mezinárodních závodech - CAI Nebanice 2018

ikonka

Již 26. ročník zažijí v letošním roce mezinárodní vozatajské závody CAI v Nebanicích. V rámci naší pravidelné rubrice „O mezinárodních závodech 2018“ jsme položili několik otázek týkajících se letošního ročníku Evě Šimáčkové…
11.01.2018 10:48  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

Pokolikáté budete v roce 2018 pořádat mezinárodní jezdecké závody? Vzpomenete si, jak vlastně historie těchto závodů začala? Byly to těžké začátky?

Nejprve jsme pořádali pouze národní vozatajské závody v kombinaci se skokovými. Postupně se ale hlásilo více a více německých jezdců, a tak jsme rozhodli pro pořádání mezinárodních závodů, které letos oslaví 26. výročí.

V prvních letech jezdili závodníci především z Německa a Polska, ale postupně se přidávaly další státy.  Od roku 2000 jsou závody zařazeny do Světového poháru, což zapříčinilo, že k nám začali jezdit přední jezdci v kategorii čtyřspřeží.

 

Jak hodnotíte uplynulý ročník těchto závodů?

Závody byly vydařené a s dobrou zahraniční účastí.  Většina zahraničních jezdců již s Nebanicemi počítá a každým rokem se rádi vrací.

 

Který z ročníků považujete za nejvydařenější?

Nejhodnotnějším ročníkem byl samozřejmě ten v roce 2016, kdy jsme pořádali CAIO4*.  Byly to první závody na úrovni čtyř hvězd v České republice po roce 1989. Sešla se zde většina mezinárodních jezdců z TOP10. Závody nám pomáhal pořádat pan Roman Petr, který společně s Leo Timmermannem tyto špičkové jezdce domluvili.

 

Jaké jsou pro vás hlavní rozdíly v pořádání národních a mezinárodních závodů?

Závody národní a mezinárodní se v našem případě nedají porovnávat, a to jak počtem účastníků, tak zabezpečením zázemí.

 

Co je pro vás v rámci příprav mezinárodních závodů nejnáročnější úkol?

Zabezpečit financování.

 

Jak náročné je přilákat kvalitní zahraniční konkurenci? Co je podle vás pro účastníky rozhodující, aby se rozhodly pro účast právě na vašich závodech?

Nejdůležitější je termín.  Přestože mnoho závodníků s našimi závody počítá, nemůžeme si dovolit kolizi termínů. Dále je velice důležité zázemí, dostupnost služeb, kvalitní tréninkové i závodní plochy, dobré ustájení a sbor rozhodčích spolu se stavitelem trati.

 

Důležitá je také divácká kulisa. Jaká lákadla pro návštěvníky připravujete a jak důležitou roli podle vás hraje doprovodný program?

Doprovodný program, a to včetně akcí pro děti, zajišťujeme pokaždé, ale pro návštěvnost je nejdůležitější počasí.

 

Organizace mezinárodních závodů se jistě neobejde bez komerčních partnerů. Daří se vám v této oblasti? Co jsou pro komerční partnery a sponzory nejdůležitější faktory, aby spolupráce na realizaci takové akce splnila jejich očekávání? Je snadnější získat partnery pro národní závody, nebo pro mezinárodní?

Získat dobrého finančního partnera je vždy obtížné ať jde o jakoukoliv akci.

 

Myslíte si, že se v České republice koná dostatečné množství mezinárodních jezdeckých závodů? Mělo by jich probíhat více, nebo snad méně?

Myslím, že by mezinárodních závodů mělo být více, ale je to vždy otázka peněz.

 

V čem jsou právě vámi organizované mezinárodní jezdecké závody jedinečné?

Máme výhodu ideálního prostředí pro závody spřežení.

 

ilustrační foto: archiv jezdci.cz




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE