reklama 11A

Normandie 2014: Lukáš Klouda zakončil třináctkou

Po jednom 12. a dvou 11. místech završil Lukáš Klouda své působení na Světových jezdeckých hrách v Normandii 2014 asi ne šťastnou 13. příčkou v páteční volné sestavě. Vše zhatilo nedobrovolné opuštění hřbetu Landara uprostřed svého vystoupení...
05.09.2014 18:11  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

Lukáš Klouda při otočte, jejíž zakončení nedopadlo vůbec dobře. Foto Jezdci.cz
 
„Druhá volná sestava mohla být perfektní, právě jsem si vylil pověstný kýbl vody na hlavu, protože jsem to pěkně pokazil uprostřed. Udělal jsem otočku, se kterou jsem měl včera trochu problémy. Dneska klapla perfektně, nic méně jsem si po otočce poodtlačil koně a místo toho, abych reagoval a pokusil se celé těžiště snížit, tak jsem poodskákal na zadek a zůstal tam stát tak dlouho, dokudopravdu neodjel. Za to jsem dostal bodovou srážku za provedení, jinak by to byla parádní volná sestava,“ zhodnotil Lukáš Klouda
 
„Po nešťastné situaci jsem už jen naskočil na koně a pokusil se dojet zbylé cviky. Ale ten entuziasmus, co jsem v sobě měl, tak byl najednou pryč a už jsem to jen chtěl dotáhnout do konce se ctí. Známky byly super i po těch srážkách, ale to už není konkurenceschopné. Byl to pro mě takový zvláštní závod,“ smutně konstatoval Klouda.
 
„Jsem samozřejmě moc rád, že jsem tu mohl být a reprezentovat Českou republiku. V rámci možností jsme se snažili celé mistrovství naplno užít a po čase jistě pozitivní vzpomínky budou převažovat. Teď se chci zaměřit na Světový pohár a více se zamyslet nad tím, co vše bude možné s ohledem na mé pracovní povinnosti. Snad budu mít více času na trénink, abych se na příští rok maximálně připravil a začal těm klukům na špičce zase šlapat na paty,“ dodal Lukáš Klouda.
 
Šampionátu ve voltižní kategorii mužů nakonec zcela dominovali domácí. Prvenství i titul světového šampiona vybojoval pro Francii Jacues Ferrari. Druhé místo ve druhé volné sestavě obsadil jeho krajan Nicolas Andreani. Třetí dnes skončil za ním jen s minimálním rozdílem Erik Oese z Německa.
 
Kompletní výsledky a další podrobnosti najdete na www.normandy2014.com. Nezapomeňte také sledovat každodenní sestřihy toho nejzajímavějšího na programu ČT Sport a zpravodajství ČT24. Přehled vysílání najdete POD TÍMTO ODKAZEM.



reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE