reklama 11A

Normandie 2014: Kloudu trápila uvolněná madla

Ani druhý den voltižních soutěží Světových jezdeckých her v Normandii 2014, kdy byly na programu poprvé volné sestavy, se nedá říci, že by se našim reprezentantům dařilo podle očekávání. Lukáš Klouda skončil s 7,624 body jedenáctý...
03.09.2014 22:37  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

Lukáš Klouda na Landarovi. Foto Jezdci.cz
 
„Pocitově jsem byl spokojen, koník šlapal super, měl tam snad jen jedno zaškobrtnutí, kterémalinko rozhodilo, ale to byla maličkost. To bylo před otočkou, která dopadla hezky. A pak nevímasi jsme špatně dotáhli madla, nebo možná se koník povolil, takže jsem v některých cvicích zápasil s madly, které se mi hýbaly pod rukama. Takže když chcete do něčeho švihnout a ta madla se vám hýbou pod rukama, tak to dělá nepříjemnosti. To mě lehce znervóznělo, a když měly po otočce následovat dva výskoky, měl jsem trochu pocit, že ta výstroj se mnou podbíhá. Tak jsem do jednoho výskoku špatně našel a druhý jsem již ani nedodělal, což jistě rozhodčí ohodnotili srážkami. – Měl jsem navíc hodně času, nevím, kde se to tam vzalo, asi kvůli těm výskokům. Prostě najednou jsem ve volné čekal, což se také na hodnocení odrazilo. Díval jsem se na známky a žádná hitparáda. Holt to dnes nevyšlo, jak bych předpokládal,“ zhodnotil Lukáš Klouda
 
Na předních pozicích se ani druhý soutěžní den nic nezměnilo – první dvě místa si drží Francouzové Jacques Ferrari a Nicolas Andreani. Na dalších třech pozicích následují němečtí jezdci Erik Oese, Viktor Brüsewitz a Thomas Brüsewitz. 
 

Jana Bartoňková. Foto Jezdci.cz
 
Jana Bartoňková se svým středečním vystoupením byla spokojena, byť známky také nebyly úplně dle očekávání. S 6,583 body figuruje na 31. místě. „Bylo to úplně o něčem jiném, než včera, o 100 % lepší. Užila jsem si to, ale o to víc je škoda té včerejší povinné sestavy,“ konstatovala naše jediná ženská reprezentantka ve voltiži. „Šlo se mi zlehka, už mi totiž o nic nešlo. Od začátku vše vycházelo dobře, až v předposledním cviku jsem se do toho moc hodila, ale na druhou stranu to prý nebylo tolik vidět. Jen ty známky podle mě mohly být o trochu lepší – i za koně,“ dodala Jana Bartoňková.
 
Nejlepší hodnocení obdržely od rozhodčích Joanne Eccles z Velké Británie, Rikke Laumann z Dánska a Simone Jäiser ze Švýcarska. 
 
Podrobné informace najdete na www.normandy2014.com. Nezapomeňte také sledovat každodenní sestřihy toho nejzajímavějšího na programu ČT Sport a zpravodajství ČT24. Přehled vysílání najdete POD TÍMTO ODKAZEM.



reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE