reklama 11A

Normandie 2014: Freestyle české voltižní skupiny

Česká voltižní skupina má za sebou středeční Freestyle Test Světových jezdeckých her 2014 v Normandii. Vysloužila si za něj 7,163 bodu, zatímco před nimi startující Francouzi obdrželi 8,391 bodu. Moc pěkně dnes chodil český kůň Aquaris...
03.09.2014 12:36  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

Volná sestava v podání české skupiny. Foto Jezdci.cz
 
„Po Francouzech to nejsou zrovna výhodné podmínky na start, ale důležité bylo, že jsme nespadli a tým se uklidnil, jelikož děvčata byla hodně nervózní,“ konstatovala krátce pro dokončení sestavy manažerka voltižní komise ČJF a členka výpravy Andrea Videnková. „Začátek jela Jana Bartoňková poprvé, jelikož byla povolána do skupiny jako náhradnice a nenaskytl se prostor to vyzkoušet. Hned v úvodu se projevily její výborné zkušenosti, jelikož zachránila malé skopnutí, které udělala druhá cvičenka. Jak je zvyklá cvičit jednotlivce, tak nikdo nic nepoznal, jen , jelikož tu sestavu znám. Krizová situace bývá ve fázi, kdy sama cvičenka zvedá druhého cvičence bez držení nad hlavu – to bývá hodně pádové, ale dnes to v pořádku ustáli. Asi největší problém jsme měli v trojce, kterou nám zvedá jediná Kačka, jež před odjezdem onemocněla. Ještě včera jsme bojovali s tím, že chyběly síly, ale dnes ta změna, jakou jsme na poslední chvíli udělali, nebyla vidět. Konec sestavy se už dojel dobře, tam většinou holkynic nekazí – to už jsme byli podstatně klidnější,“ shrnula Andrea Videnková.
 
A jaká je spokojenost s hodnocením od rozhodčích? „Dostáváme i víc bodů, ale každopádně máme radost za koně, dostal dobré ohodnocení, byť jen jedním rozhodčím – rozdíl 7,7 a 6,5 je opravdu hodně viditelný. Navíc nízkou známku nám dala stejná rozhodčí, od níž jsme dostali i včera nejnižší známku, tak nevím, co si o tom myslet. Zbytek rozhodčích je zcela v normě,“ dodala Andrea Videnková.
 
Po odjetí všech skupin byli naši dvanáctí. Podrobné informace najdete na www.normandy2014.com. Nezapomeňte také sledovat každodenní sestřihy toho nejzajímavějšího na programu ČT Sport a zpravodajství ČT24. Přehled vysílání najdete POD TÍMTO ODKAZEM.



reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE