reklama 11A

Normandie 2014: Česká voltiž po úvodu smutní

Studená sprcha – snad jedině k té by se daly přirovnat úterní povinné sestavy českých reprezentantů ve voltiži. Nejvíce smutní Jana Bartoňková, ale není sama. I když je počáteční zklamání velké, rozhodně však není důvod házet flintu do žita!...
02.09.2014 20:46  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A
Jak jsme již psali, skupina skončila v povinné sestavě na 11. místě s bodovým skóre 6,223 bodu. Posléze přišla na řadu kategorie žen, v níž máme pouze Janu Bartoňkovou. U se bohužel naplnily obavy z nezvyklého prostředí a Landara pod vedením Petry Cinerové značně vyrušila světla v hale, která při vstupu ještě prováděla tzv. světelnou šarádu v barevném provedení. Ve chvíli, kdy Landar začal divočeji cválat, navíc přítomní fotografové cvakali jeden snímek za druhým, čímž jej ještě více rozrušili. Bohužel, celá situace ovlivnila v podstatě celou sestavu a Janě Bartoňkové zbyly oči pro pláč
 

Jana Bartoňková v úvodu povinné sestavy ani nemohla mnoho předvést, dokud se Landar trochu nezklidnil. Foto Jezdci.cz
 
 
„Je to velké zklamání, natrénováno jsme měli dobře, připraveni jsme byli, jak to jen šlo a bohužel se sešlo hodně negativních faktorů v jednu chvíli a schytali jsme to zrovna my. Snažila jsem se zajet co nejlépe, jak to jen daná situace dovolovala,“ smutně konstatovala Jana Bartoňková. Zaručený recept na to, jak podobným situacím předejít, neexistuje: „Řešit se to více způsoby, můžeme např. více opracovat, ale záleží především na atmosféře v hale, zda na nás více pustí světla, nebo zda uklízečka zrovna nepoveze vozík, nebo někomu nespadne foťák, to bohužel neovlivníme. – Volnou sestavu chci zajet tak, abych si sama sobě dokázala, že to umím. Každopádně jsem se nechtěla jen zúčastnit, ale chtěla jsem předvést dobrý výsledek,“ shrnula Jana Bartoňková, která 32. místem uzavírala výsledkovou listinu povinné sestavy. Na opačném konci se nachází Dánka Rikke Laumann s 8,435 body. Následují Joanne Eccles z Velké Británie (8,350 b.) a Simone Jäiser (8,300 b.). 
 

Dvě větší chyby srazily Lukášovi Kloudovy bodové kóre. Foto Jezdci.cz
 
Všichni tak doufali, že se Landar alespoň zklidní do jeho dalšího účinkování v kategorii mužů, kde kromě našeho Lukáše Kloudy doprovázel při sportovních výkonech i slovenského reprezentanta Adama Lukáče. Dříve přišel na řadu Lukáš Klouda a jeho výkon si vysloužil známku 7,620 bodu. Ještě před jejím dopočítání jsme požádali našeho jezdce o sdělení nejčerstvějších dojmů. „Pocity mám hodně smíšené – byla tam jedna vážná chyba, a díky tomu jsem si situaci zkomplikoval. Uvidíme, co to udělá s celkovým hodnocením, ale v první fázi odskoku jsem přepadl na ramena, což znamená, že budou velké srážky. Zbytek byl relativně dobrý, přece jen u Jany ten kůň byl mnohem více problematický. Uvidíme, co se z toho nakonec vyvrbí,“ uvedl Lukáš Klouda. „Teď si vybavuji, že jsem měl ještě problém ve střihu, takže po dvou větších chybách to nebude asi žádná sláva,“ dodal. Bohužel měl pravdu, jelikož známka stačila až na 12. místo. Ve vedení jsou domácí Francouzi – Jacues Ferrari s 8,410 body a Nicolas Andreani s 8,300 body. Následují hned tři Němci – Viktor Brüsewitz, Thomas Brüsewitz a Reik Oese. Před Lukášem jsou ještě Luka Wacha z Rakouska, Lukas Heppler ze Švýcarska, Vincent Haennel z Francie, Lambert Leclezio z ostrova Maruricius, dále zmiňovaný Adam Lukáč ze Slovenska a Stefan sandl z Rakouska. 
 
Závod je však na samém začátku a nyní je třeba se co nejvíce zkoncentrovat na středeční volné sestavy. „Na volnou sestavu se těším. Teď jde hlavně o to, abychom si s Láďou sedli, měsíc jsem na něm totiž nebyl. Mám pár es v rukávu schovaných, ale musím si dát pozor, aby na ně špatně nereagoval. Jsou to totiž věci, které jsem trénoval jen na jiném koni, tak s tím budu muset nakládat opatrně,“ prozradil Lukáš Klouda. 
 
Všem reprezentantům držíme palce, aby se z dnešních povinných sestav rychle otřepali a zítra si volné sestavy užili maximálně pozitivně naladěni!
 
Podrobné informace najdete na www.normandy2014.com. Nezapomeňte také sledovat každodenní sestřihy toho nejzajímavějšího na programu ČT Sport a zpravodajství ČT24. Přehled vysílání najdete POD TÍMTO ODKAZEM.



reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE