reklama 11B

Nominace České jezdecké federace na WEG v Tryonu

ikonka

Světové jezdecké hry 2018, které se budou konat v Tryonu ve Spojených státech amerických, se nezadržitelně blíží. Za Česko tentokrát budou závodit zástupci čtyř disciplín. Nominaci České jezdecké federace najdete v článku.
04.09.2018 15:00  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

Světové jezdecké hry WEG jsou vypisovány jednou za čtyři roky, vždy v mezidobí mezi letními olympijskými hrami. Protože se při nich závodí ve všech klasických disciplínách, které zastřešuje Mezinárodní jezdecká federace, pro sportovce i majitele koní jsou největším jezdeckým svátkem.

Letošní WEG se odehrají v Jižní Karolíně v Tryonu a odstartuje je zahajovací ceremoniál, jenž je na programu v úterý 11. září.

Za Českou republiku vyrazí do zámoří tentokrát reprezentanti ve čtyřech disciplínách. V parkurovém skákání budou závodit Emma de Moussac s desetiletou holandskou klisnou Divou a Ondřej Zvára. Ten má na soupisce prozatím dva kvalifikované koně Cento Lana a Quimera M. Pro start plánuje stáj vyslat českého teplokrevníka Quimera.

Představí se také zástupci Národního hřebčína v Kladrubech nad Labem. Do soutěže čtyřspřeží nastoupí Jiří Nesvačil junior se starokladrubskými bělouši.

Za oceán odletí také voltižní ekipa. V rámci té jsou na přihláškách zapsaní jako jednotlivci Kateřina Kocurová a Jan Hablovič. Oba mají v přihlášce dva koně. Z České republiky poletí albertovský Patriot NF a druhým je půjčený americký kůň Maximillion. Ten pravděpodobně ponese Jana Habloviče. Dále nesmíme zapomenout na skupinu, v níž jsou zapsaní Tereza Czyžová, Lucie Kubíková, Elizabeth Reslerová, Kateřina Reslerová, kateřina Kocurová, Jan Hablovič, Nela Stříbná a Ema Žůrková. Jako lonžéři jedou Ondřej Svoboda a Andrea Videnková.

Čtvrtou disciplínou, jež se bude v českých barvách prezentovat v Tryonu je paradrezura. V té bude soutěžit stálice české reprezentace Anastasja Vištalová s desetiletou holandskou vrankou Dominique.

Časový harmonogram soutěží najdete tady

Webové stránky WEG 2018 navštivte ZDE




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE