reklama 11B

Nejlepší z nejlepších jdou do finále LGCT v Doha

Světová parkurová extratřída se sjede v Doha, aby změřila síly ve finále okruhu Longines Global Champions Tour 2015. Brash, Diniz a Bengtsson jsou těmi, kteří mohou letos dosáhnout na prestižní titul. Více v tiskové zprávě LGCT...
07.11.2015 11:12  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

Rolf-Goran Bengtsson, Luciana Diniz a Scott Brash (zleva) jsou třemi jezdci, kteří mají šanci na titul vítěze LGCT. Foto: Stefano Grasso

Finále LGCT série se odehraje ve dnech 12. – 14. listopadu, a diváci nemohou pohromadě vidět větší hvězdy parkurového skákání
 
Světová jednička a lídr žebříčku LGCT Scott Brash (GBR) šanci dosáhnout na historický úspěch, pokud by vyhrál bodování série, bylo by to potřetí v řadě. Brash si pro patnácté a závěrečné kolo LGCT do arény Al Shaqab doveze svého olympijského koně Hello Sanctos.
 
Luciana Diniz (POR) je v bodování LGCT druhá, s odstupem pouhých dvou bodů za Brashem. Ta si do Kataru přiveze Grand Prix šampiona Winningmooda a dalšího výborného koně Fit For Fun.
 
Bude to souboj na ostří nože, vedle Brashe a Diniz zbývá je jeden jezdec, který může dosáhnout na titul, a tím je Švéd Rolf-Goran Bengtsson. Bengtsson bude sedlat výjimečného hřebce Casalla ASK, společně mají v živé paměti dvě výhry v sérii v Londýně a v Římě, což slibuje napínavou podívanou.
 
Špička parkurového sportu se potká v Al Shaqab, moderním jezdeckém centru ve dnech 12. – 14. listopadu. O týden dříve, během víkendu, budou z Evropy vypraveni koně speciálním letem
 
Je jisté, že dojde k nesmírně vyrovnané sportovní bitvě, speciálně mezi jezdci, kteří se v průběhu okruhu drželi v TOP 10. Grand Prix Doha je dotovaná částkou 450.000 EUR, a je připraven také bonus ve výši 1 milionu EUR, který si rozdělí 18 nejlepších jezdců túry.
 
Na průběžném čtvrtémosmém místě jsou Simon Delestre (FRA), Christian Ahlmann (GER), šejk Ali Bin Khalid Al Thani (QAT), John Whitaker (GBR) a Pénélope Leprevost (FRA), a ti také mohou výrazně zamíchat pořadím a zviklat vedoucí trojku. Qlassic Bois Margot, Taloubet Z, First Devision a Flora de Mariposa je jen pár z dalších špičkových koní, kteří budou o finálovém víkendu v akci.
 
Domácí jezdci Sheikh Ali Bin Khalid Al Thani (QAT) a Bassem Hassan Mohammed (QAT) se stejně jako celý letošní ročník představí v dobré formě, v čemž jim nepochybně pomůže atmosféra. Vítězové GP Gregory Wathelet (GP Chantilly), Marco Kutscher (GP Valkenswaard) a Bertram Allen (GP Paříž) se jistě budou snažit také napodobit své dřívější úspěchy. 
 
Bude psát Scott Brash historii světového skákání? Nebo vybojuje Luciana Diniz svůj první titul z LGCT? Může se stát Rolf-Goran Bengtsson potřetí vítězem finále? Aréna je připravena pro jeden z nejnapínavějších okamžiků letošní sezony. 
 
Kompletní seznam jezdců je ZDE
 
Zdroj: web LGCT



reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE