reklama 11A

Nejkrásnější kůň České republiky poprvé v Brně

Národní výstavu hospodářských zvířat a zemědělské techniky pořádá a organizuje akciová společnost Veletrhy Brno každý druhý rok. V červnu roku 2015 u toho nebudou chybět ani nejkrásnější koně ČR. Přinášíme podrobnosti...
17.12.2014 15:14  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12A

Fusilero III s čestnou dekou, věnovanou společností Profi Press, a poháry za své vítězství. Foto Šárka Veinhauerová
 
V roce 2015 se během čtyř výstavních dnů (25. - 28. června) představí mezi živými exponáty samozřejmě i elitní zástupci plemen koní chovaných u nás. Součástí programu bude rovněž vyhlášení výsledků VI. ročníku internetové ankety Nejkrásnější kůň České republiky.
 
Scénář zmíněné ankety bude jiný - a v každém případě dramatičtější než dosud. V Brně se představí všech 10 koní, které poslaly do finále hlasy veřejnosti. Ti budou v sobotu 27. června postupně veřejně předvedeni - a klasifikováni odbornou komisí, aby mohl být vyhlášen vítěz Poháru odborníků. Návštěvníci tak dostanou možnost osobně vidět finalisty celý den - v aréně při hodnocení, samozřejmě v boxech - a potom ty nejúspěšnější ještě večer, v úvodu show. Hlasování se proto protáhne do poslední možné chvíle, takže výsledek ankety nebude předem avizován v médiích a stane se skutečně žhavým překvapením.
 

Fusilero III neobhajuje

Připomeňme si, že zatím posledním nositelem hrdého titulu je bělouš Fusilero III,  plemene pura raza espaňola (P. R. E,). Stále ještě šestnáctiletý hřebec se narodil v Yeguada Benito Rodríguez e Hijos ve španělském městě Valladolid. Majiteli koně jsou MUDr. David Grünthal a Mgr. Vanda Bělinová, jejich stáj JK Bandolero najdeme v obci Těchařovice poblíž Milína (okres Příbram). Platí stejně jako dosud, že reprezentant každého plemene smí kandidovat v anketě jen jednou za život. Fusilero III tedy vítězství obhajovat nemůže a také nebude. To ale v žádném případě neznamená, že v Brně některého z dosavadních pěti Nejkrásnějších koní neuvidíme.
 
Připravil Jiří Křepelka



reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE